Top
Image Alt

Walk in the nationalpark

Två nätter i skogens rike med friska vandringar och dubbla mysmiddagar.

Walk in the nationalpark

2499kr/person per person
2 nätter
Tivedens nationalpark är platsen där skogens rike verkligen berikar. På den här resan har du bokstavligt nationalparken utanför dörren, med direkt tillgång till ändlösa och vackra vandringsleder. På kvällarna äter du gott av boendets middagspaket med lokala råvaror på menyn.

Tivedens nationalpark är en skattgömma för naturupplevelser av stora mått. Vandring för alla smaker, cykling och paddling är bara några av de aktiviteter som blänker naturligt starkt. I vårt resepaket ser vi till att ge dig de bästa förutsättningarna att aktivt uppleva nationalparkens sköna tystnad på bästa sätt, varierat med välförtjänta middagar med tända ljus och knäppande bras-ljud i stugmiljö. När du inte är i parken inbjuder ytorna på området till luftigt häng och du kan bada vid bryggan, hälsa på ägarfamiljens ridhästar eller bara njuta av en närproducerad glass i solen.

I paketet ingår

Boende två nätter i naturnära miljö

Två frukostar

Två middagar med lokala råvaror

Ett lunchpaket

Vandringskarta

Vår gröna guide till Tiveden

Mer information om paketets innehåll

Boende två nätter i naturnära miljö med frukost

Resan inkluderar två övernattningar i stuga eller safaritält med avskildhet till andra gäster och långt, långt bort från motorvägsbrummanden. Frukost ingår i priset och innehåller bland annat det lokalproducerade kaffet från Tiveds Kafferosteri.

Två middagar i avslappnad brasmiljö

Efter dagar fulla av frisk utomhusaktivitetet blir du serverad middagar i avslappnad miljö intill brasan på boendet. Råvarorna hämtas lokalt och varierar efter dag och säsong beroende på tillgång. All mat ingår i vårt pris, medan du betalar drycken på egen hand.

Lunchpaket för en Tiveden-dag i farten

I Tiveden lever du främst livet utomhus och under dag två får du ett lunchpaket med dig på dagsturen. Hitta en skön klippa eller skogsglänta i lä och koppla av innan vandringen fortsätter.

Tips och hjälp att hitta bästa vandringslederna

På boendet får du tillgång till en vandringskarta som visar hur du når nationalparkens olika leder. Flera av dem ligger i precis anslutning till boendet. I samband med incheckning får du instruktioner om längd och svårighetsgrad.

Vår gröna guide till Tiveden

Före avfärd till Tiveden får du vår gröna guide med tips på våra favoriter till vandringsleder och badplatser i nationalparken och vilka aktörer, som jobbar småskaligt i området, som är väl värda att spana in.

0 Reviews

Tillval

Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

Transport

Boendet i Tiveden ligger cirka 35 minuter från Laxå tågstation och kan vara behjälpliga med transfer. Meddela oss i bokningformuläret varifrån du reser så undersöker vi möjligheterna och bokar din kollektiva resa från hemmet till boendet i Tiveden.

Paddlingstur på Tivedens sjöar

Att se Tivedens trolska skogar från vattnet är en härlig halv-eller heldagsaktivitet. Graden av ansträngning bestämmer du själv och såväl singelkajaker som kajaker för två finns att hyra på boendet där du direkt kan paddla ut i Tivedens, allt som oftast, lugna vattensystem - och du får givetvis instruktioner innan du ger dig ut. Meddela oss via bokningsformuläret om du önskar en kajaktur så återkopplar vi med förslag.
Kostnad: Från 199 kr/kajak

Upplev och samarbeta i Sveriges kanske vackraste höghöjdsbana

Sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna? Ja, i Tiveden är det mer än bara ett uttryck. Här finns nämligen en av Sveriges kanske vackraste höghöjdsbanor där ni kan samarbetar och klättrar på stockar, hänger i lianer och åker linbana över vattnet. Höghöjdsbanan ligger på en udde ute i sjön och ni klättrar med makalös utsikt över Tivedens Nationalpark.
Kostnad: 295 kr/per person

Roligt knixigt med mountainbike

En tur på cykelsadeln gör att ni kan överblicka vidden i Tivedens bokstavligt stora storhet: längs stenblock, skiftande landskap och händelserik natur i största allmänhet. Ange i bokningsformuläret om ni är intresserade av att trampa iväg så lägger vi till det i just er paketresa till Tiveden.
Kostnad: 249 kr/cykel

Flytande bastu-tajm

Just vid strandkanten ligger den flytande bastun med läcker utsikt över Tivedens vatten. Kanske passar det fint att pumpa upp kroppstemperaturen i bastun för ett efterföljande dopp i det blå? I priset ingår uppvärmningen av bastun och två timmars hett häng. 
Kostnad: 695 kr (totalpris för maximalt sex personer)

Badtunna-bad

Vid sjökanten, vid bryggorna, finns badtunnan som är redo (uppvärmd och klar!) för en eftermiddag eller kväll av gott snack och ångande frisk luft.
Kostnad: 1195 kr (totalpris för maximalt sex personer)

Längre vistelse

Tivedens outtömliga natur, tillsammans med vårt samarbetsboende digra aktivitetsinnehåll, gör att du mycket väl kan stanna här längre än två nätter. Mer finns garanterat att utforska. Är du intresserad av att lägga till extranätter? Ange detta i bokningsformuläret så skräddarsyr vi till din önskade reslängd.

Betalning- och avbokningsvillkor

Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
*Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast 14 dagar före avresa.
*Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

Avbokningsvillkor

Du kan avboka resan fram till 14 dagar före avresa. Då återbetalas 80 procent av hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än 14 dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

Resevillkor

För denna resa gäller särskilda resevillkor som skiljer sig från våra allmänna villkor. De särskilda villkoren specificeras under "Betala din resa" och "Avbokningsvillkor" på den här sidan. För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

Frånpris (prisexempel)

Frånpriset 2499 kr/person inkluderar del i dubbelrum och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.
You don't have permission to register