Top
Image Alt

Walk in the nationalpark

Två nätter i skogens rike med helpension, vandring och paddling.

Walk in the nationalpark

3099kr/person per person
2 nätter

Resan kan genomföras april-oktober.

Tivedens nationalpark är platsen där skogens rike verkligen berikar. På den här resan har du bokstavligt nationalparken utanför dörren, med direkt tillgång till ändlösa och vackra vandringsleder. Dessutom ingår helpension där du serveras välsmakande måltider med lokala råvaror.

Tivedens nationalpark är en skattgömma för naturupplevelser av stora mått. Vandring för alla smaker, cykling och paddling är bara några av de aktiviteter som blänker naturligt starkt. I vårt resepaket ser vi till att ge dig de bästa förutsättningarna att aktivt uppleva nationalparkens sköna tystnad på bästa sätt, varierat med välförtjänta måltider tillagade på lokala råvaror. När du inte är i parken inbjuder ytorna på området till luftigt häng och du kan bada vid bryggan, hälsa på ägarfamiljens ridhästar eller bara njuta av en närproducerad glass i solen.

I paketet ingår

Boende två nätter i safaritält

Två frukostar

Två middagar med lokala råvaror

Två lunchpaket

Kanot

Vandringskarta

Vår gröna guide till Tiveden

Mer information om paketets innehåll

Boende två nätter i safaritält i naturnära miljö med frukost

Resan inkluderar två övernattningar i safaritält med avskildhet till andra gäster och långt, långt bort från motorvägsbrummanden. Safaritältet ligger precis intill vattnet med egen uteplats och utsikt över både skog och sjö. Det består av tre sektioner. Den inre delen är sovrummet där du hittar två bekväma sängar, ett värmeelement och en lampa. I mittsektionen av tältet finns resterande två bäddar (därutöver en entrédel). Frukost ingår i priset och innehåller bland annat det lokalproducerade kaffet från Tiveds Kafferosteri. Även sängkläder och slutstäd är inkluderat i priset.

Två middagar i avslappnad brasmiljö

Efter dagar fulla av frisk utomhusaktivitetet blir du serverad middagar i avslappnad miljö intill brasan på boendet. Råvarorna hämtas lokalt och varierar efter dag och säsong beroende på tillgång. All mat ingår i vårt pris, medan du betalar drycken på egen hand.

Två lunchpaket

I Tiveden lever du främst livet utomhus och under dag två får du ett lunchpaket med dig på dagsturen. Hitta en skön klippa eller skogsglänta i lä och koppla av innan vandringen fortsätter. Dessutom ingår lunchpaket på utcheckningsdagen.

Kanot

Att se Tivedens trolska skogar från vattnet är en härlig upplevelse. I paketet ingår tillgång till kanot och flytväst.

Tips och hjälp att hitta bästa vandringslederna

På boendet får du tillgång till en vandringskarta som visar hur du når nationalparkens olika leder. Flera av dem ligger i precis anslutning till boendet. I samband med incheckning får du instruktioner om längd och svårighetsgrad.

Vår gröna guide till Tiveden

Före avfärd till Tiveden får du vår gröna guide med tips på våra favoriter till vandringsleder och badplatser i nationalparken och vilka aktörer, som jobbar småskaligt i området, som är väl värda att spana in.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Boendet i Tiveden ligger cirka 35 minuter från Laxå tågstation och kan vara behjälpliga med transfer. Meddela oss i bokningformuläret varifrån du reser så undersöker vi möjligheterna och bokar din kollektiva resa från hemmet till boendet i Tiveden.

  Upplev och samarbeta i Sveriges kanske vackraste höghöjdsbana

  Sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna? Ja, i Tiveden är det mer än bara ett uttryck. Här finns nämligen en av Sveriges kanske vackraste höghöjdsbanor där ni kan samarbetar och klättrar på stockar, hänger i lianer och åker linbana över vattnet. Höghöjdsbanan ligger på en udde ute i sjön och ni klättrar med makalös utsikt över Tivedens Nationalpark.
  Kostnad: 295 kr/per person

  Roligt knixigt med mountainbike

  En tur på cykelsadeln gör att ni kan överblicka vidden i Tivedens bokstavligt stora storhet: längs stenblock, skiftande landskap och händelserik natur i största allmänhet. Ange i bokningsformuläret om ni är intresserade av att trampa iväg så lägger vi till det i just er paketresa till Tiveden.
  Kostnad: 249 kr/cykel

  Flytande bastu-tajm

  Just vid strandkanten ligger den flytande bastun med läcker utsikt över Tivedens vatten. Kanske passar det fint att pumpa upp kroppstemperaturen i bastun för ett efterföljande dopp i det blå? I priset ingår uppvärmningen av bastun och två timmars hett häng. 
  Kostnad: 695 kr (totalpris för maximalt sex personer)

  Badtunna-bad

  Vid sjökanten, vid bryggorna, finns badtunnan som är redo (uppvärmd och klar!) för en eftermiddag eller kväll av gott snack och ångande frisk luft.
  Kostnad: 1195 kr (totalpris för maximalt sex personer)

  Längre vistelse

  Tivedens outtömliga natur, tillsammans med vårt samarbetsboende digra aktivitetsinnehåll, gör att du mycket väl kan stanna här längre än två nätter. Mer finns garanterat att utforska. Är du intresserad av att lägga till extranätter? Ange detta i bokningsformuläret så skräddarsyr vi till din önskade reslängd.

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast 14 dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Du kan avboka resan fram till 14 dagar före avresa. Då återbetalas 80 procent av hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än 14 dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Resevillkor

  För denna resa gäller särskilda resevillkor som skiljer sig från våra allmänna villkor. De särskilda villkoren specificeras under "Betala din resa" och "Avbokningsvillkor" på den här sidan. För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 3099 kr/person inkluderar del i safaritält och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.
  You don't have permission to register