Top
Image Alt

Vristulvens gemytliga glamping

Två nätter av gemytlig guldkant-glamping i naturreservat.

Vristulvens gemytliga glamping

2999kr/person per person
2 nätter

Resan har 20-årsgräns och kan genomföras maj-september.

I ett naturreservat OCH i ett Unesco-skyddat biosfärområde. Det är den naturliga sanningen om Vristulvens sjönära glamping, strax söder om Mariestad i Västergötland. Ta chansen att uppleva två nätter av allt ingår-bekvämlighet med närproducerade frukostar och middagar, badtunnabad och rikt naturliv som några av ingredienserna.

Mellan Mariestad och Skövde ligger den lilla sjön Vristulven och naturreservatet med samma namn. Och med denna schyssta naturutgångspunkt ligger Vristulvens äventyrscenter, boendet för den här – vad vi kan utlova – minnesvärda glampingupplevelsen.

Här finns allt för en naturnära och bekväm naturupplevelse som gör att det mesta står sig Schlätta-slätt i jämförelse med denna Skaraborgska småskaliga naturkraft.

I paketet ingår

Glampingtält, två nätter

Frukostar

Två middagar i vildmarken

Falafellunch

Kanot under hela vistelsen

Femkamp

Vedeldad bastu och badtunna

Cykel under hela vistelsen

Metspö med fiskekort

Ryggsäck, stormkök, kokkaffe

Mer information om paketets innehåll

Boende två nätter i glampingtält

Tältet på 24 kvadratmeter inhyser ditt övernattningsutrymme med dubbelsäng av hotellstandard med sänglakan och inredning med vildmarkstema och braskamin. I nära anslutning till tältet finns vattentoalett, utedusch, eldstad, ved och vilstolar. Badrock, badtofflor samt sängkläder och slutstäd ingår också.

Frukostar

Båda morgnarna finns din frukost redo att förtäras, och hämtas i ett kylskåp i anslutning till camp:et.

Två middagar i vildmarken

Vad vore ett kvällsmys utan en sprakande eldstad? Båda kvällarna utgår du därför från elden när du tillreder dina middagar, där boendet står för råvarorna som du med recept och instruktioner tillreder. Första kvällen står en vegetarisk viltkebab med pitabröd, grönsaker och tillbehör på menyn. Den andra middagen består av vegetarisk burgare med friterade potatisklyftor, som du tillreder i en fettsnål fritös, som smaskig side. Till båda middagarna ingår dryck och kaffe/te.

Falafellunch

Ett gäng timmar efter att du rullat ut från tältets lugna vrå finns underlaget för lunchen redo. Vegetarisk tunnbrödsrulle med falafel som huvudingrediens är grejen. Kylbag finns att tillgå om du vill ta med maten ut på vandring- eller cykelturen. Dryck och kaffe/te ingår.

Vedeldad bastu och vedeldad badtunna

Med utsikt över sjön ingår en värmande dubbel som heter duga. Under den första kvällen är badtunnan redo, med såväl laddad kamin som vatten i tunnan. Uppvärmningen och tajmingen löser du själv. Tunnan tar cirka tre timmar att nå perfekt hetta. Och på tal om hetta. Under den andra kvällen finns möjlighet att slå sig ner i den termometerstinna bastun. Uppvärmningen här tar cirka en och en halv timme. Båda kvällarna finns badrock, handduk och badtofflor till ditt förfogande.

Kanot under hela vistelsen

Ta in sjöns fulla prakt från kanoten, som när du helst behagar är redo för en tur. Varför inte stanna till på någon av alla vackra, sjönära platser, i reservatet innan du åter låter årorna gå. Flytvästar ingår.

Femkamp

Under vistelsen för ni möjlighet att mäta krafterna i en rolig femkamp! Grenarna ni tävlar i är pilbåge, luftgevär, blåsrör, hästskokastning och yxkastning.

Cykel under hela vistelsen

Med stadigt tag runt styret kan du, när helst du vill, upptäcka omgivningarna på två cykelhjul (med tre växlar).

Metspö med fiskekort

Sjön bjuder inte bara in till bad och kanotturer, under vass och vågor gömmer sig också en och annan abborre och gädda. Metspö samt fiskekort ingår för dig som vill prova fiskelyckan.

Ryggsäck, stormkök och kokkaffe

För mycket utrustning kan man sannerligen inte ha! Grunnar du på att ta en vandringstur under vistelsen där en ryggsäck, stormkök och kokkaffe skulle kunna göra skillnad för kropp och själ? Då finns den goda treenigheten till din tjänst.

0 Reviews

  Tillval

  Ange i bokningsformuläret om du önskar något av våra tillägg till denna resa så ger vi förslag utifrån dina önskemål.

  Längre vistelse

  Vill du stanna längre? Vårt paketerbjudande är flexibelt och du får självklart boka till fler nätter. Ange i så fall antal extra nätter du önskar under "särskilda önskemål" i bokningsformuläret här på sidan.

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 2999 kr/person inkluderar boende i glampingtält under två nätter. Räkneexemplet utgår från en bokning av två personer.
  You don't have permission to register