Top
Ore skogsrike

Vildmarksäventyret i skogsriket

Häng med på ett oförglömligt vildmarksäventyr i den djupa Dalaskogen.

Vildmarksäventyret i skogsriket

3299kr/person per person
2 dagar - 1 natt
Häng med på ett oförglömligt vildmarksäventyr i den djupa Dalaskogen. Under ledning av en ekoturismguide utforskar du den gömda pärlan Ore skogsrike på naturens villkor samtidigt som du lär dig om den lokala historien och det rika djurlivet.

Ore skogsrike i Dalarnas vildmark är en genuin upplevelse mitt i naturen långt bortom de vanliga turiststråken. Här finns stora sammanhängande skogar och ett rikt djurliv. Kanske hittar du spår av, eller rent av får en glimt av, de djur som lever här såsom brunbjörn, varg, järv, bäver, älg, lo och kungsörn. I ditt vildmarksäventyr hit ingår transport, måltider i det fria, guidade vandringar, vedeldad bastu och övernattning i vildmarksstuga. Det enda du behöver tänka på är att njuta av den vilda naturen.

I paketet ingår

Guidade utflykter med fika

Trerättersmiddag vid lägerelden

Vedeldad vildmarksbastu

Övernattning i vildmarksstuga

Frukost på lokala råvaror

Transport

Ekobidrag

Vår gröna guide till Rättvik

Mer information om paketets innehåll

Guidade vandringar och utflykter i naturen med fika

Under två dagar upptäcker du det storslagna och vilda Ore skogsrike med hjälp av en ekoturismguide. Vildmarksturen arrangeras för max sju personer och går i ekoturismens tecken som värnar om den lokala landsbygden. Ni beger er långt ut i skogen och letar efter tecken på vilda djur, utforskar omgivningarna, lär om den spännande lokala historien och om de som bodde och arbetade på finnmarken. Under de guidade utflykterna stannar ni förstås också till för att njuta av naturen, varm dryck och lokalproducerat fika.

Trerättersmiddag vid lägerelden

Kvällen spenderas runt lägerelden där du tillsammans med de andra deltagarna lagar en välsmakande trerättersmiddag och njuter av den natursköna utsikten över sjön. Lokala måltidsdrycker och kaffe eller te ingår.

Vedeldad vildmarksbastu

För den som önskar finns chansen att avsluta sin första dag i vildmarken med ett härligt avkopplande bastubad i den vedeldade vildmarksbastun med utsikt över den sagolika sjön. Ganska svårt att passa på den va?

Övernattning i vildmarksstuga

Efter en dag fylld av naturliga upplevelser och frisk luft somnar du gott i mysig vildmarksstuga med värmande kamin och sjöutsikt. Sängkläder och slutstäd ingår.

Frukost på ekologiska och lokala råvaror

Dag två startar med en mättande frukostbuffé på ekologiska och lokala råvaror innan det är dags för nya äventyr i vildmarken.

Ekobidrag

100 kronor per person av priset för turen är ett utvecklingsbidrag som går till hållbara satsningar i den lokala bygden.

Vår gröna guide till Rättvik

I vår gröna guide, som du får före avfärd, delar vi med oss av våra favoriter i Rättvikstrakten som alla har hållbarhet som en gemensam nämnare. Den leder dig fram till vandringsleder, utvalda caféer och restauranger. Tipsen i guiden lotsar fram till familjeägda aktörer och gör att du aktivt kan bidra till den småskaliga besöksnäringen i bygden.

Transport

Gemensam transport till vildmarken ingår. Mötesplatsen är vid Rättviks resecentrum. Turen startar klockan 14.00 dag ett och avslutas cirka klockan 12.00 dag två.

Övrigt

Turen kan genomföras på förfrågan under perioden juni till och med september. Minsta antal deltagare för att turen ska kunna genomföras är fem personer. Turen är inte anpassad för barn under 13 år (kontakta oss gärna om du vill ha förslag på guidade vandringar för barn under 13 år). Tänk på att klä dig (samt ta med kläder) efter väder. Ta även gärna med regnkläder, en varm tröja samt badkläder. Enklare vandringskängor eller gympaskor är lämpliga för turen. Meddela oss även du har några matallergier eller andra kostpreferenser.

0 Reviews

Betalning- och avbokningsvillkor

Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se senast 72 timmar efter att du fått bokningserbjudandet.
*Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
*Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

Avbokningsvillkor

Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

Allmänna resevillkor

För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

Frånpris (prisexempel)

Frånpriset 3299 kr/person inkluderar del i vildmarksstuga och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.
You don't have permission to register