Top
utsikt-över-siljan

Vandring, våfflor och vattenfall

Upplev ett naturskönt äventyr i genuin dalamiljö för alla åldrar.

Vandring, våfflor och vattenfall

2099kr/person per person
2 nätter
På den här resan bor ni i en historisk by nära vackra vandringsleder och med milsvid utsikt över Siljan. En erfaren ekoturismguide tar med er på en vandring i ett mytomspunnet naturreservat med mäktigt vattenfall och spännande geologi. Sa vi förresten att den guidade vandringen endast hålls för ditt sällskap och att nygräddade våfflor och fika ingår?

Strax utanför Rättviks centrum ligger den kulturhistoriska dalabyn Vikarbyn. Här blickar de röda stugorna ut mot Siljans naturliga skönhet. Atmosfären är rogivande men byn är allt annat än slumrande. Här finns välsorterade second hand-butiker, ambitiösa restauranger och inte minst närheten till aktiva upplevelser i slående vacker miljö. Längs Siljan löper härliga vandringsleder och sommartid (eller badar du kanske året runt?) kan du ta dig ett dopp vid mysiga sandstränder. Det är till denna mysiga by ni flyttar in under några dagar.

I paketet ingår

Två nätter i stuga med självhushåll

Frukost

Guidad vandringstur med våfflor och fika

Vår gröna guide till Rättvik

Mer information om paketets innehåll

Två nätter i egen stuga i klassisk dalastil med frukost

Ni bor i egen traditionell dalastuga med självhushåll i Vikarbyn. Stugan tillhör ett familjedrivet Bed & Breakfast med stor trädgård och gratis uthyrning av cyklar, långfärdsskridskor och vandringsstavar. Här avnjuter ni frukost med hembakat bröd och en slående utsikt över Siljan. Stämningen är onekligen familjär och värdfamiljens mål är att ni verkligen ska “känna er som hemma”.

Guidad vandring i mytomspunnet naturreservat med våfflor och vattenfall

Efter frukost dag två hämtas ni upp på boendet av en erfaren ekoturismguide. Hon tar med er till ett unikt naturreservat för en vandring mitt i skogen med härlig natur och spännande geologi. Inlandsisen har här skapat en djup kanjon genom berget och vid de branta klippväggarna syns tydliga spår av meteoriten som träffade området för 377 miljoner år sedan. Vattnet kastar sig nerför bergsväggen och skapar ett 36 meter högt vattenfall. Den speciella miljön har också gett upphov till fantasifyllda legender och omgivningen är minst sagt magisk. Längs vägen stannar ni för att göra upp en lägereld som skapar en värmande våffelgrill. Ni slår er ner en stund och njuter av de nygräddade våfflorna, fika och av stillheten i skogen.

Kort om turen:
 • Guidad vandring i mytomspunnet naturreservat med mäktig vattenfall och spännande geologi.
 • Transport, fika och våfflor ingår.
 • Upphämtning sker på boendet vid cirka 10.00.
 • Vandringen hålls endast för ert sällskap och ni får här ta del av småskalig ekoturism som värnar om landsbygden.
 • Turen är cirka 4 km lång och tar cirka 4 timmar.
 • Turen passar alla åldrar.
 • Turen är på vissa sträckor svårtillgänglig för rullstol, rullator och barnvagn. Vid behov – kontakta oss så löser vi en anpassad tur.

Vår gröna guide till Rättvik

I vår gröna guide, som du får före avfärd, delar vi med oss av våra favoriter i Vikarbyn och Rättviktstrakten som alla har hållbarhet som en gemensam nämnare. Guiden tipsar bland annat om närliggande vandringsleder, caféer och restauranger. Tipsen i guiden som uteslutande lotsar fram till familjeägda aktörer gör att du reser mer hållbart på egen hand och investerar i den småskaliga besöksnäringen i bygden.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Rättvik har bra tågförbindelser till olika delar av Sverige. Vil ni åka kollektivt? Meddela oss i bokningsformuläret så ordnar vi bokningen.

  Trerättersmiddag i Tällberg

  Vill du och någon, eller alla i sällskapet, uppleva en Dalamiddag av hög klass? Då ska du boka tillvalet till trerättersmiddagen och hos restaurangen i Tällberg (cirka en mil från Rättvik). Här sitter du bland rödmålat timmer och klassisk kurbits och blir serverad en meny, med utvalda lokala smaker (endast drycken tillkommer).
  Kostnad: 525 kr/person (vuxenpris)

  Baka Tuttul

  Tuttul är det traditionella, mjuka tunnbrödet, från Rättvik. Mitt i stan ligger det lilla bageriet där mjölet yr och degar blir till oemotståndliga rullsmörgåsar. Och också du kan bli stjärnbagare a’la Tuttul för en dag. Meddela oss i bokningsformuläret! Efter avslutad förmiddagsbakning ingår fyra paket nygräddade Tuttul-paket, som du själv ligger bakom. Dessutom utlovas erbjudanden på övriga sortimentet exklusivt för deltagarna.
  Kostnad: 480 kr/person

  Längre vistelse

  Siljansområdet saknar inte saker att se och göra som håller för mer än tre övernattningar. Meddela oss i bokningsformuläret om du vill stanna längre än tre nätter så justerar vi din reslängd.

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet och med vandringsguide kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 1799 kr/person gäller boende i stuga med självhushåll och inkluderar samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval. Räkneexemplet utgår från en bokning av fyra personer.

  Paketresa och dina rättigheter

  De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Friendly Travel kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har Friendly Travel enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
  You don't have permission to register