Top
Image Alt

Söta Fryken

Två sagolika nätter mitt bland Värmlands naturliga konstnärsskatt.

Söta Fryken

2399kr/person per person
2 nätter

Resan kan genomföras maj-september.

Vid sjön Fryken ligger den historiska gården där du behagligt kan skruva ner tempot. Här bor du vackert i genuin miljö utan krav. Mer än att ha det gott, förstås. Häng på verandan, ta ett svalkande dopp och vandra i omgivningarna med det sagolika gryningsljuset.

Trakten runt Fryken och Sunne, och dess övernaturligt vackra natur, sägs ha inspirerat självaste Astrid Lindgren till historien om Bröderna Lejonhjärta. Och det är lätt att förstå varför. Skogen och sjön samexisterar här på ett sätt som verkar som gjort för att samla tankar och kreativitet. På vår resa bor du i Västra Ämtervik, på det anrika pensionatet där bland annat Selma Lagerlöf var stammis då det begav sig.

I paketet ingår

Två nätter med del i dubbelrum

Två frukostar

Två trerättersmiddagar

En välkomstdrink

Vår gröna guide till Värmland

Sjön ligger för dina fötter och i den prunkande trädgården kan du aktivera dig i retrostil med badminton, krocket – eller varför inte greppa penseln i boendets “alla kan måla”-ateljé? På nära håll finns Mårbacka (Selma Lagerlöfs minnesgård och museum) lokalt mikrobryggeri, musteri och andra småskaliga aktörer som vårt boende samverkar med. När du reser med oss bidrar du därför effektivt till att lokala verksamheter i trakten kan leva och frodas.

Mer information om paketets innehåll

Två övernattningar med frukost på historiskt pensionat

Här övernattar du i charmigt enkla, och unika rum, som fördelas över pensionatets fem olika byggnader. Eget handfat finns på varje rum medan toalett och dusch delas med besökare i samma byggnad. På morgnarna serveras pensionatets frukost med nybakat bröd och andra godsaker på lokala råvaror att starta dagen med.

En välkomstdrink

När du och ditt sällskap anländer serveras en bubblande välkomstdrink. Slå er ner i trädgården, på verandan och känn hur lugnet infinner sig.

Två trerättersmiddagar

På kvällarna serveras du och ditt sällskap trerättersmiddagar i restaurangen, byggd i fornnordisk stil från 1915. Maten är tillagad på lokala råvaror och menyns inriktning och målsättning är att förvalta och förädla den svenska husmanskosttraditionen. Givetvis med vegetariska och veganska alternativ.

Vår gröna guide till Värmland

Värmland och trakten runt Fryken är full av upptäckter och när du bokar med oss får du våra bästa tips för att semestra med hållbart fokus – med tips på pärlor, både i naturen och till caféer samt restauranger. Med guiden upplever du resmålet på ett sätt som stöttar den småskaliga besöksnäringen.

0 Reviews

Tillval

Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

Transport

Till Sunne och Västra Ämtervik går det fina tågförbindelser. Från närmsta tågstation (Västra Ämtervik) är det bara tio minuters promenad till vårt boende. Vill du åka med tåg? Meddela oss i bokningsformuläret.

Ytterligare middagspaket

Vill du avnjuta ytterligare middagar i boendets härliga restaurang som serverar lokalproducerad mat? Vi klandrar dig inte.
Kostnad: Från 350 kr/person (dryck tillkommer)

Alla kan måla – öppen atelje

Hur klassiskt är det inte att måla på ett staffli i en vacker trädgårdsmiljö? På resan kan du uppleva den konstnärsdrömmen, utifrån just dina förutsättningar. Allt material ingår och det är bara att låta inspirationen flöda. Meddela oss intresse i bokningsformuläret.
Kostnad: 150 kr/person

Bastubad

Efter en dag i naturen är ett värmande bastubad inga fel. Och på boendet finns möjligheten. Du meddelar oss i bokningsformuläret om du vill baka in bastu i just ditt resepaket.
Kostnad: 100 kr/person

Längre vistelse

Trakten runt Fryken har mycket historia och natur att berätta, som mycket väl motiverar en längre resa. Meddela oss i bokningsformuläret om, och hur många, extra övernattningar du är intresserad av.

Betalning- och avbokningsvillkor

Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
*Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
*Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

Avbokningsvillkor

Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

Allmänna resevillkor

För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

Frånpris (prisexempel)

Frånpriset 2399 kr/person inkluderar del i dubbelrum och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.
You don't have permission to register