Top
Image Alt

Social distans med briljans

Triss i unika boenden i rofylld natur.

Social distans med briljans

4499kr/person per person
3 nätter
Törstar du efter att uppleva något annat än hemmets vardagliga vrå, men ändå ha gott om svängrum? Välkommen till resan med en trio spektakulära boenden i skogens rofyllda vardagsrum.

Stora upplevelser kräver sannerligen inte stora folkmassor. På den här resan lotsar vi dig vägen till tre platser där naturen och boendemiljön är lika härligt tyst som annorlunda. Två av destinationerna ligger i Dalarnas hjärta, nära Siljanområdets särpräglade natur. Sista natten du i västra Värmland, i en fascinerande träby med skog och sjö som naturingredienser.

Om du börjar resan från norr till söder kommer du först till Rättviks kommun troligen mest annorlunda boplats. På nära avstånd kan du upptäcka vandringsleder, badplatser och ortens ekologiska hantverkscafé. Du fortsätter söderut till den lilla sjön utanför Leksand, där du upplever känslan av att sova inne fast ändå ute. Resan avslutas med besöket till den lika vackra som ensliga värmländska naturliga byn i trä.

I paketet ingår

En natt i naturboende norr om Rättvik

En natt i naturboende i Leksand

En natt i naturboende i västra Värmland

Frukost och vegetarisk grillmiddag i norra Rättvik

Fri tillgång till kanot vid boendena i Leksand och Värmland

Bastubad vid boendet i Värmland

Tillgång till grill och utekök vid samtliga boenden

Våra gröna guider till Dalarna och Värmland

Mer information om paketets innehåll

Tre nätter på spektakulärt naturboende

Alla tre boenden du besöker har sin särskilda karaktär. Men två saker har de gemensamt: de är naturnära i kubik och liknar mest troligt få av dina tidigare upplevelser av hotell och boenden.

Utomjordiska månupplevelsen i norra Rättvik

Boendet i skogsdungen i norra Rättvik liknar något av en röd supermåne, där det hänger bland trädtopparna. Här agerar du astronaut och upplever Dalaskogens behagliga tystnad från första till sista stund. Sovplatser finns här för två vuxna och ett till två barn och du reglerar värmen med vedkamin. Dusch och toalett finns i nära anslutning i till sovplatsen. På morgonen serveras frukost, utomhus vid vettigt väder, eller i huvudbyggnaden. Då och då finns boendets eget utvunna björkvatten på frukostbordet – missa inte!

360-graders naturutsikt utanför Leksand

Med boendet utanför Leksand har du biljett till första parkett i det som kallas naturens skådespel. Åt alla håll kan du blicka ut och bara komma till ro. Stjärnklara nätter här är något alldeles extra då himlen ligger helt öppen och blänker ikapp framför dina ögon. Toalett finns i annan byggnad runt 100 meter bort. Inne i boendet, som liknar en bubbla, finns en bryggare med inkluderat kaffe/te samt kylmöjligheter för eventuell medhavd mat.

Trävärlden i västra Värmland

Under den tredje natten (eller den första) på resan öppnar du dörren till en plats där det skiner av naturglädje helt i trä. Beläget i västra Värmland, i en skog vid en sjö, ligger byn där du kan kopplar av – och bort – från omvärlden. Närheten till naturen är alltid närvarande och du upplever platsen läckert avskalat från första till sista stund. Samtliga trästugor/trädkojor är utrustade med vedkamin, fotogenlampa och ekologiska sängkläder och linnen. Här har du gott om plats, avskildhet till andra gäster och kan på egen hand finna lugnet och bara vara. Utedusch och utedass finns på området.

Vegetarisk grillmiddag i Rättvik

För kvällen i norra Rättvik medföljer ett vegetariskt grillpaket. Grillningen ordnar du själv med skogen som naturlig fond. Maten ingår i priset, medan drycken tillkommer.

Finn ro med paddling i Leksand och Värmland

På boendet i västra Värmland ingår tillgång till kanoter som du får använda så mycket som du orkar och vill. Instruktioner ges från ägaren Thomas i samband med ankomst. Och vid stranden, just vid ditt boende utanför Leksand, väntar roddbåten på dig och dina roddtag. Glid ut i den lilla sjön och mys i takt med det kluckande vattnet när helst du önskar.

Värmande bastubad i Värmland

När du övernattar i trävärlden i västra Värmland står också dörren till den vedeldade bastun öppen. Varför inte ett kvällsdopp i sjön med en efterföljande och värmande bastu?

Tillgång till grillplatser och utekök

I samband med alla tre övernattningar ingår tillgång till boendets grillstäder. Hos såväl boendet i Värmland som i Rättvik finns också ett utekök som är fritt att använda.

Våra gröna guider till Dalarna och Värmland

När du bokar med oss får du våra guider till Leksand, Rättvik och Värmland – med tips på hur du på egen hand kan hitta till undangömda pärlor längs resan med hållbarhetsprägel som gemensam nämnare. Den lotsar dig fram till vandringsleder, andra naturupplevelser och leder dig till våra favoriter av lokala restauranger och caféer.

0 Reviews

Resrutt

1
Dag 1: Mot skogens rike
Äventyret börjar med att du sätter fart mot resans mest nordliga utpost (resan går givetvis att göra omvänt) i norra kommungränsen i Rättvik. Efter en daladans längs de många faluröda byarna anländer du till värdparet Mireilles och Willems skogliga oas. Du traskar den korta granris-kantade mangen i skogen fram – och där uppenbarar den sig plötsligt: din egen måne för natten där den behagliga tystnaden råder. Under kvällen tillreder du den vegetariska grillmiddagen (som medföljer resepaketet) innan du somnar på månen, under stjärnornas sken.
2
Dag 2: Förbi Siljans mot nytt naturland
Efter en natt under stjärnornas sken på månen och en frukost som ger dig raketbränsle börjar tankarna sväva mot nästa delmål. En timme söderut, strax utanför Leksand, väntar nästa skogsupptäckt till boplats. Men innan du ger dig av från samhället i norra delen av Rättviks kommun rekommenderar vi varmt ett besök till ortens ekologiska hantverkscafé. Och på tal om varmt. Här är den varma croque monsieur:n värd att dö för. Behöver du vandra av några ostiga kalorier? Då är hjälpen nära. I vår gröna guide får du nämligen tips på våra bästa vandringar i trakten. Efter en vandringstur längs Siljans vattenlinje och ett stopp i Leksandsnoret (ja, centrum:et kallas så) anländer du till nästa one-of-kind-boende. Just vid vattnet utanför Leksand ligger kupolen som ger dig 360-graders synfält över naturens prakt. Vattnet ligger precis framför dina fötter och i det låga kvällsljuset tar du en rogivande roddtur, innan du kryper in i ditt bubbel-liknande rum och låter sjöns vågor vagga dig till sömns.
3
Dag 3: Tur till trävärlden
Natt blir till morgon och fågelkvittret och kaffekoppen får dig att kvickna till. Efter ett svalkande morgondopp sätter du fart mot resans sista anhalt: den oefterhärmliga trävärlden i Värmland. Hit är det ungefär tre och en halvtimme med bil och du och ditt resesällskap kan töla (prata på värmländska) om det som väntar i lugn och ro. Kanske stannar ni till vid något av våra lokala upplevelsetips i Värmland från vår gröna guide? På vägen passerar ni både Torsby och Sunne med bedårande utsikt över sagolika sjön Fryken. Det är bara en föraning av den naturliga sagovärld som öppnar upp sig lite längre söderut. Vid ankomst till trävärlden tar skaparen Thomas emot och visar er runt. Här finns ingen ström eller modern utrustning, istället gör du dig bekväm med doften från eldstaden, vattnet som kluckar under dina (fria) paddlingsturer och uteköket helt fritt från engångsmaterial. Du kryper till kojs i just en koja, naturligtvis helt i trä.
4
Dag 4: Stilla morgon och hemfärd
Sjön Eldan eldar igång dig, på morgonen. Du tar en simtur och lyssnar till, ja, just ingenting. Mer än ljudet från naturen då. Resan till de spektakulära boplatserna i skogens stilla rike har kommit till sitt slut. Du konstaterar lugnt för dig själv att resan varit innehållsrik och innehållslös på samma gång. Inga storslagna evenemang eller storstadsglans, men väl social distans med briljans.

Tillval

Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

Soluppgångsvandring med frukost (i samband med natten i Rättvik)

Vill du vakna upp med naturen? Under en guidad morgonvandring (på cirka tre timmar) får du under avslappnade former lära dig om trakten i takt med att dagen gryr. Ni stannar till och tar en frukost, på en vacker plats, innan ni traskar vidare. Exakt tid för avfärd och vandringslängd bestämmer du tillsammans med guiden (som oftast är någon av Willem eller Mirelle, boendets värdpar).
Kostnad: 350 kr/per person, barn upp till 12 år betalar 200 kr/person.

Hyr mountainbike och upptäck naturen från cykelsadeln (i samband med natten i Rättvik)

I den omliggande skogsmiljön vimlar det av cykelleder, väl lämpade för pumpade moutainbikedäck. Boendet har samarbete med lokal cykelleverantör, och står för underhållna cyklar som är redo för dig.
Kostnad: 250 kr/per person (fyra timmar), 500 kr/per person (heldag)

Längre vistelse

Vill du stanna ytterligare någon natt på något boende? Vårt paketerbjudande är flexibelt. Önskar du stanna längre i den rogivande skogsmiljön, meddela oss antal extra nätter i bokningsformuläret här på sidan.

Betalning- och avbokningsvillkor

Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se senast 72 timmar efter att du fått bokningserbjudandet.
*Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
*Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

Avbokningsvillkor

Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

Allmänna resevillkor

För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

Frånpris (prisexempel)

Frånpriset 4499 kr/person inkluderar del i dubbelrum (naturboende) och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.
You don't have permission to register