Top
Image Alt

Retrotidsresan

Två nätter i retrohuset i Furudal för minnesvärda upplevelser.

Retrotidsresan

1799kr/person per person
2 nätter
Redo för en resa som tar dig tillbaka i tiden? Ta med dig vännerna eller familjen till retrohuset i Furudal för en minnesvärd upplevelse. Här bor, äter och roar ni er som på 1950-1970-talet. Börja snurra LP-skivan och låt dåtiden bli en del av en nutiden för två färgsprakande tillsammans-dygn i Dalarna.

För att färdas tillbaka till tidseran under 50-70-talet beger ni er till Furudal norr om Rättvik. Här på en lantgård från tidigt 1900-tal vid skog och sjö finner ni ert hem för två nätter. Ni bor i ett rymligt hus som inretts i autentisk retrostil och upptäcker trakten med återvunnet och återbruk som en naturlig ledstjärna. På orten hörs nostalgiska toner från både traditionellt hantverksbageri och vintagebutik. Maximera dagarna i Dalarna? Under ”Tillval” ser du resans plusvarianter där du kan addera både snöskovandring, fackelvandring med njutbar fika och längdskidåkning till ditt äventyr.

I paketet ingår

Två nätter i retrohuset

Ett vegetariskt middagspaket

Två frukostar

Digitalt retroquiz

Vandringskartor

Vår gröna guide till Rättvik

Mer information om paketets innehåll

Två nätter i retrohuset

I retrohuset finns gott om plats för er att bo som ett kollektiv. På bottenvåningen finns stora sällskapsytor, kök, matsalsmöbler och badrum. På övervåningen finns tre sovrum, en våningssäng i öppen korridor och badrum. Det finns även tillgång till spjälsäng och barnstol. Huset har plats för max åtta personer. Sängkläder, handdukar och slutstädning ingår.

Vegetariskt middagspaket och frukost

Värdparet förbereder ett vegetariskt middagspaket till ankomstkvällen som ni själva tillreder i det egna köket när hungern faller på. Huvudrätten är en sann 70-talsklassiker i modern tappning – vegetarisk fondue. I middagspaketet ingår även en enkel retrodessert. Båda morgnarna kommer värdparet med frukostpaket som ni avnjuter i lugn och ro vid ert matsalsbord. Köket är fullt utrustat med köksgeråd, kyl, frys, bestick, tallrikar, glas, diskmaskin, diskmedel, salt, peppar, socker, kaffe och te.

Digitalt retroquiz och twister

Dags att kora den sanna retromästaren! Ni får tillgång till ett specialframtaget digitalt retroquiz med frågor kopplade till 50-70-talet. I huset finns också den tidstypiska spelfavoriten Twister. Varför inte slå på ABBA som bakgrundsmusik och avsluta med en danstävling för en fullvärdig trekamp? The Winner Takes It All!

Vandringskartor

Att vara ute i naturen är precis som retrostilen något som aldrig går ur tiden. I samband med att ni checkar in får ni tillgång till vandringskartor och tips på närliggande vandringsleder.

Grön guide till Rättvik

I vår gröna guide, som ni får före avfärd, delar vi med oss av våra favoriter i Rättviktstrakten som alla har hållbarhet som en gemensam nämnare. Den lotsar er fram till vandringsleder och andra naturupplevelser och leder er till utvalda kafeér och restauranger. Tipsen i guiden som uteslutande lotsar fram till familjeägda aktörer gör att ni semestrar mer hållbart – och investerar i den småskaliga besöksnäringen i bygden.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Med lokalbuss från Rättviks tågstation når du vårt boende på ungefär en timme, avgångarna är ungefär åtta till antalet dagligen. Vill du ha hjälp med att boka transport med kollektivtrafik från hemmet till boendet? Meddela oss i bokningsformuläret.

  Fackelvandring till Snitths hantverksbageri

  Genom skogen, med fackla i hand, tar du dig på en guidad promenad till Snitths hantverksbageri. Bulldoften bygger stämning ju närmare du kommer och väl på plats möter ägaren Kärsti upp och bjuder på godbitar, både i form av bakverk och med historier om hantverket.
  Kostnad: 350 kr/per person, barn upp till 12 år betalar 200 kr/person.

  Snöskovandring/Längdskidåkning

  Gå på tur aldrig sur. Nog ångrar man sällan skön motion i snö? Och med snöskor eller längdskidor är det riktigt kul ja, kanske till och med äventyrligt att ge se ut i Dalaskogen. Låna skorna som gör att du kan känna dig lika hemma i den snöbeklädda Furudalsskogen som en vilding bortom muren, för att dra en Game of Thrones-parallell. Eller kalla dig Kalla med friska skidtag, om du föredrar det.
  Kostnad: 250 kr/person (hyrs i mån av tillgång)

  Soluppgångsvandring med frukost

  Vill du vakna upp med naturen? Under en guidad morgonvandring (på cirka tre timmar) får du under avslappnade former lära dig om trakten i takt med att dagen gryr. Ni stannar till och tar en frukost, på en vacker plats, innan ni traskar vidare. Exakt tid för avfärd och vandringslängd bestämmer du tillsammans med guiden (som oftast är någon av Willem eller Mireille, boendets värdpar).
  Kostnad: 350 kr/per person, barn upp till 12 år betalar 200 kr/person.

  Hyr mountainbike och upptäck naturen från cykelsadeln

  I den omliggande skogsmiljön vimlar det av cykelleder, väl lämpade för pumpade moutainbikedäck. Boendet har samarbete med lokal cykelleverantör, och står för underhållna cyklar som är redo för dig.
  Kostnad: 250 kr/per person (fyra timmar), 500 kr/per person (heldag)

  Längre vistelse

  Vill du stanna längre? Vårt paketerbjudande är flexibelt. Önskar du stanna längre i den rogivande skogsmiljön utanför Rättvik, meddela oss antal extra nätter i bokningsformuläret här på sidan.

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 1199 kr/person inkluderar boende i retrohuset med självhushåll och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval. Räkneexemplet utgår från en bokning av fyra personer.  
  You don't have permission to register