Top
Image Alt

Rättweek

En rätt underbar vecka vid Siljan.

Rättweek

2799kr/person per person
7 nätter
Letar du efter en semestervecka där du både hinner med lugn och ro, naturnära aktiviteter och lokala middagssmaker av klass? Då har du kommit rätt. Här bor du och ditt resesällskap med avskildhet och skönt svängrum på familjärt boende med gästen i centrum.

Siljansbygden och inte minst Rättvik har upplevelser som är lika oändliga som antalet droppar i sjön. På den här resan lotsar vi dig och ditt resesällskap fram till naturnära äventyr som passar alla åldrar i närområdet. Här finns mängder av småskaliga aktörer att upptäcka som gör din vecka i bygden komplett. Klätterparkäventyr och fartfylld sommarrodel är bara några av de lokala höjdpunkterna som står på programmet.

I paketet ingår

Sju nätter med del i stuga, lägenhet eller familjerum

Entrébiljetter till klätterpark

Åkbiljetter till sommarrodel

Vår gröna guide till Rättvik

Mer information om paketets innehåll

En vecka i familjeägt boende

Du och ditt resesällskap checkar in hos någon av våra småskaliga partners i Rättvik med omnejd. Här har du nära till badplatser i Siljan, kringliggande upplevelser och Dalanatur. På boendet har du och ditt sällskap utrymme att bara vara i avskildhet, samtidigt som du kan förvänta dig ett varmt mottagande från ägarfamiljen som månar om varje gästs trivsel. På den här resan finns möjlighet att bo i både familjerum (med inkluderad frukost) eller i eget boende med självhushåll. Ange gärna vilken boendetyp just du önskar i samband med din bokningsförfrågan.

Klättring bland trädtoppar på Högt och Lågt

I en härlig tallskog nära Rättviks centrum finns den, sedan ett år, populära klätterbanan. Här samarbetar ni på höjden i sju olika banor med olika svårighetsgrader (som passar olika åldrar och barn från 80 centimeter och uppåt). Banan är helt gjord helt trä för att skapa den äkta naturnära känslan. Klätterpass i tre timmar ingår i vårt paket.

Rodel with a view

Sommarrodelbanan i Rättvik är lika klassisk som fartfylld. Och du, glöm inte att titta bortom mållinjen för du styr ner rodeln med läcker utsikt över Siljan. Rodelbanan passar alla åldrar och barn åker i en dubbelrodel med vuxen. I vårt paketpris ingår biljetter som ger tre åk/person.

Vår gröna guide till Rättvik

Rättvik och området kring Siljan är fullt av aktiviteter som nås på korta avstånd. När du bokar med oss får du vår gröna guide med tips till de bästa upplevelserna inom en rad områden; som vandringsleder, second hand-butiker, caféer, restauranger och mer därtill. Genom att använda guiden och besöka någon av våra utvalda favoriter bidrar du till den småskaliga besöksnäringen.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Rättvik har bra tågförbindelser till olika delar av Sverige. Vill ni åka kollektivt? Meddela oss i bokningsformuläret så ordnar vi bokningen.

  Trerättersmiddag i Tällberg

  Vill du och någon, eller alla i sällskapet, uppleva en Dalamiddag av hög klass? Då ska du boka tillvalet till trerättersmiddagen och hos restaurangen i Tällberg (cirka en mil från Rättvik). Här sitter du bland rödmålat timmer och klassisk kurbits och blir serverad en meny, med utvalda lokala smaker (endast drycken tillkommer).
  Kostnad: 525 kr/person (vuxenpris)

  Baka traditionsrikt tunnbröd från trakten

  Tuttul är det traditionella, mjuka tunnbrödet, från Rättvik. Mitt i stan ligger det lilla bageriet där mjölet yr och degar blir till oemotståndliga rullsmörgåsar. Och också du kan bli stjärnbagare a’la tuttul för en dag. Meddela oss i bokningsformuläret! Efter avslutad förmiddagsbakning ingår fyra paket nygräddade Tuttul-paket, som du själv ligger bakom. Dessutom utlovas erbjudanden på övriga sortimentet exklusivt för deltagarna.
  Kostnad: 480 kr/person

  Kajakpaddling i Siljan eller Dalälven

  En rogivande vacker men samtidigt fysiskt härlig aktivitet är att paddla kajak på Siljan eller Dalälven. Vi har samarbeten med lokal arrangör och hjälper dig att boka en guidad eller egen tur.
  Kostnad: Från 390 kr/kajak

  Guidad vandringstur

  Det kan vara lätt att missa skogen för alla träd, sägs det. Och nog ligger det något i det. Upplev mervärdet med att ha med sig en lokal guide, som känner till platsernas historia, på vandringsturen i Rättvik. Vandringar till bland annat urhäftiga Styggforsens naturreservat och det vackra strövtåget längs Siljan finns i utbudet med tydlig ekoturism-prägel. Ett lättare mål mat och dryck ingår på alla turer.
  Kostnad: Från 250 kr/person

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 2799 kr/person gäller boende i egen stuga med självhushåll och inkluderar samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval. Räkneexemplet utgår från en bokning av ett sällskap på två vuxna och två barn.

  Paketresa och dina rättigheter

  De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Friendly Travel kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har Friendly Travel enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
  You don't have permission to register