Top
Image Alt

Peace, love and Värmland

Den enkla vägen till värmländsk natur.

Peace, love and Värmland

3299kr/person per person
2 nätter
Friluftsliv kan tyckas knöligt och jobbigt. Men i Värmland finns en enkel väg, och sätt att upptäcka den vilda naturen utan att behöva ge upp bekvämligheten. Finn peace och kanske love i den oförstörda och orörda värmländska naturen för en natt.

Glöm allt vad trängsel och stim heter och kom ut i naturen och bara koppla av och varva ner. På två olika platser i Värmland, där dina barfotasteg ackompanjeras av den rogivande fågelsången, finns ditt ställe. Och vem har sagt att naturupplevelser måste vara jobbiga eller svåra? Inte vi. Och definitivt inte den här upplevelsen. För här ingår det som gör njut:et så mycket goare: du sover i bekväm säng och får med dig riktigt bra och schysta råvaror för middagar, lunch och frukostar. Utan att ge avkall på den rena känslan, mitt i naturen.

I paketet ingår

Två nätter i glampingtält på avskild plats

Friluftskök från Primus för matlagning

Skräddarsydda Plant-Based-måltider

Vår gröna guide till Värmland

Mer information om paketets innehåll

Boende två nätter i glampingtält på avskild plats

Du och ditt resesällskap bor i ett glampingtält någonstans i Värmland (antingen i den trolska skogen i Hagforstrakten eller just vid vattenbrynet, intill Vänern i Arnön). I tältet finns sängar för två personer bäddade med madrass, kudde och täcke av merinoull. Det finns även ett särskilt camp, med två närliggande glampingtält som passar för familjen eller kompisgänget (med totalt fyra sovplatser). En eko-toalett finns i nära anslutning till tältet. Tältet är utrustat med laddade powerbanks eller annan typ av laddningsstationer, men ta med egen sladd.

Friluftskök från Primus för matlagning

Köket är utrustat med friluftskök från Primus. Här finns en gasolspis med två brännare, köksredskap, glas, bestick, muggar och tallrikar. Det kommer antingen finnas en dunk med 10L dricksvatten per dygn att tillgå eller en vattenrenare med kolfilter som du fyller med sjövatten. Det finns även en dunk för sjövatten som kan användas till tvätt och disk. I köket finns såväl miljövänligt diskmedel som tvål från Sjö&Hav, som ni gärna får ta med er hem.

Speciellt framtagna Plant-Based-måltider

Till övernattningen ingår en speciellt framtagen meny för att tillagas på utekök, signerad den värmländska kocken Josefine Jäger som släppt flera prisade kokböcker på tema rawfood och vegetariskt. Maten som medföljer är i samma anda: Plant-Based Gourmet och ekologiskt odlade råvaror rakt igenom. Matkassen innehåller vegansk mat, med medföljande recept för två middagar, en lunch och två frukostar. Allergi eller specialkost? Meddela oss i kontaktformuläret.

Vår gröna guide till Värmland

Reser du vidare i Värmland? Då har du stor hjälp av att fortsätta utforska landskapet hållbart även före eller efter vistelsen med vår gröna guide. Här hittar du våra favoriter av vandringar och andra naturupplevelser tillsammans med tips på besök till lokala och småskaliga cafeér och restauranger.

0 Reviews

Tillval

Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

Transport

Beroende på varifrån i landet du reser kan det finnas möjlighet att åka kollektivt till upplevelsen i Värmland. Meddela oss i bokningsformuläret så undersöker vi möjligheterna för just dig.

Sinnesrogivande skogsbad

I samband med din vistelse kan du testa rekreationsformen skogsbad, under ledning av friskvårdsguide. Vad är då skogsbad? Kort uttryckt: kravlöshet och samhörighet med naturen. Den längre berättelsen om upplevelsen sträcker sig tillbaka till 1970-talets Japan, som var först med att plantera “terapiskog” för att få utarbetade människor att koppla av från jobbstressen genom att “ta in skogsatmosfären med alla sinnen”. Skogsbad är alltså inte ett bad i vår traditionella bemärkelse. Men det är ändå ett rejält dyk in i naturen och dig själv. Tillsammans med guiden går du långsamt genom skogen och blir introducerad till övningar som har fördelaktiga effekter på hälsa och välbefinnande.
Kostnad: 495 kr/person

Individuellt yogapass

Under vistelsen finns möjlighet att boka en privat yogainstruktör som kommer till tältet och håller en klass ute i naturen, bara för er. Yogapasset utförs utomhus, där din andning kommer till ro i takt med naturens behagliga ljud. Inriktningen på passet ligger på naturlig rörelse och positioner från Hathayogan, som utförs för att hitta tillbaka till kroppens naturliga rörelsemönster och balans.
Kostnad: 725 kr/person

Längre vistelse

Låter den unika boplatsen och lugna miljön som något du vill ge mer än en natt? Vi förstår dig. Ange din extra önskade reslängd i formuläret!

Betalning- och avbokningsvillkor

Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se senast 72 timmar efter att du fått bokningserbjudandet.
*Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
*Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

Avbokningsvillkor

Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

Allmänna resevillkor

För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

Frånpris (prisexempel)

Frånpriset 1999 kr/person inkluderar boende i glampingtält och de måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval. Räkneexemplet utgår från en bokning av två personer.
You don't have permission to register