Top
Image Alt

Outdoor cooking i Kinnekulletorpet

Vacker grönska, harmoni och ljuvliga smaker vid Kinnekulle.

Outdoor cooking i Kinnekulletorpet

2399kr/person per person
2 nätter
Kinnekulles slingrande vägar för dig fram till torpet och gården där du under två nätter bor jordnära i samexistens med trädgård, sprättade höns och ekologiska grönsaksodlingar. Här får du under finalkvällen testa på outdoor cooking i gårdens rustika grillbod och utekök.

Tack vare sin rika natur- och historiska kulturskatt har trakterna runt Kinnekulle i Västergötland utsetts till ett av Sveriges sju biosfärområden för hållbar utveckling. Och det finns många anledningar till det. Här finns inte mindre än 17 naturreservat, mängder av historiska platser, rustika kafeér och en natur – som i full blom – inte lämnar någon oberörd.

I paketet ingår

Två nätter i eget sommartorp

Outdoor Cooking-kväll med middagspaket

Grön guide till Kinnekulle

Det här ingår i paketet

Två nätter i eget sommartorp i genuin miljö

Här är stället för att leva ut lantlivsdrömmen. Du bor tillsammans med ditt resesällskap i något av boendets två torp, hemtrevligt och charmigt inredda, med direkt tillgång till trädgårdens grönska och friskhet. Båda torpen har flera rum, självhushåll och eget badrum. Efter behag och hunger tillagar ni egna måltider (inklusive egen frukost) i det rustika men renoverade köket. Österplana där färden till boendet leder dig ståtar inte bara med torpen där du kan finna lugnet i takt med de odlade grönsaksodlingarna som vajar i vinden. Just intill gården ligger Kinnekulles största och kanske mest spektakulära naturreservat, Österplana hed och vall. Här finns unik natur, så kallade alvarmarker (kalkhällar) som bara hittas just här och på Gotland och Öland – i hela världen. Under dina vandringar här kan du också spana in ett rikt djurliv och de många orkidéerna som lyser upp reservatet.

Outdoor Cooking-kväll med middagspaket

Under finalkvällen lagar du middagen utomhus över den öppna elden i gårdens rustika grillbod under tak med tillhörande utekök. Du och ditt resesällskap får ett middagspaket särskild anpassat för utomhusmatlagning som noga komponerats av en av gårdens ägare Lotta, tillika utbildad kock. I middagspaketet ingår ingredienser, recept och beskrivning av hur måltiden ska tillagas. Värdparet Lotta och Paul har en genomgång av hur köket fungerar och sedan är det bara att börja skapa matmagi. Det välutrustade uteköket har stora valmöjligheter och här finns de redskap ni kan tänkas behöva. Till exempel muurikka, stekpannor, wokpanna, våffeljärn, toastjärn, gryta, grillspett, popcornjärn kaffekokare, grillgaller, trangia, bestick, tallrikar och förkläden.

Vår gröna guide till Kinnekulle

Kinnekulles natur och småskaliga växtkraft gör att det finns mycket att uppleva. Vid bokning med oss får du våra bästa tips på undangömda pärlor, både i naturen och till cafeér och restauranger. Genom guiden kan du semestra hållbart och fortsätta att få Kinnekulles lokala särprägel att blomstra.

0 Reviews

Tillval

Vi har många lokala samarbeten med förmånliga priser. Här nedan ser du våra förslag som vi tycker passar fint att addera till denna resa. Saknar du ngt? Säg till så ger vi fler förslag.

Transport

Kinnekulle nås fint med tåg, vilket understryks av att vägen mellan Mariestad och Lidköping förbi just Kinnekulle utsetts till Sveriges vackraste. Till Österplana (byn för boendet) går det lokalbuss. Meddela oss om du är intresserad av kollektivtransport så undersöker vi möjligheterna och bokar för just dig.

Bada vedeldad bastu

Boka gårdens mysiga vedeldade bastu med privat tillgång under två timmar.
Kostnad: Från 300 kr/person

Baka traditionellt tunnbröd

Vill du lära dig mer om hur riktigt gott, och traditionellt, tunnbröd blir till? Låt ägaren Lotta visa hur du på gammaldags sätt tillagar ett riktigt bra tunnbröd över över öppen eld. Meddela oss i bokningsformuläret om du är intresserad av denna välsmakande bakupplevelse.
Kostnad: Från 400 kr/person

Längre vistelse

Vill du stanna längre i denna härliga torp-oas än våra föreslagna två nätter? Inga problem. Meddela din önskad reslängd så justerar vi resepaketet.

Betalning- och avbokningsvillkor

Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se senast 72 timmar efter att du fått bokningserbjudandet.
*Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
*Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

Avbokningsvillkor

Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

Allmänna resevillkor

För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

Frånpris (prisexempel)

Frånpriset 2399 kr/person inkluderar del i torp och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.  
You don't have permission to register