Top
Image Alt

Nationalparken med gänget

Vandring, kajak och kvällsmys under en natt med gänget i Tiveden.

Nationalparken med gänget

2699kr/person per person
2 nätter

Resan kan genomföras april-oktober.

Tivedens nationalpark är platsen där skogens rike verkligen berikar. Och under den här resan får du tillsammans med vänner, kollegor eller familjen möjlighet att upptäcka Tivedens fulla spektra av vandring, äventyr och aktiviteter. Ni avrundar kvällen med skönt häng vid serverat middagsbord. Allt i en naturlig miljö utan trängsel.

Tivedens nationalpark är en skattgömma för naturupplevelser av stora mått. Vandring för alla smaker, cykling och paddling är bara några av de aktiviteter som blänker naturligt starkt. I vår resa ser vi till att ge er de bästa förutsättningarna att aktivt uppleva nationalparkens sköna tystnad på bästa sätt. När ni inte är i parken inbjuder ytorna på området till luftigt häng vid badbryggan, möjlighet att hälsa på ägarfamiljens ridhästar eller bara njuta av en närproducerad glass i solen.

I paketet ingår

Boende två nätter i naturstuga

Två frukostar

Två middagar på lokala råvaror

Fyra timmars kajaktur

Vandringskarta

Vår gröna guide till Tiveden

Mer information om paketets innehåll

Boende två nätter i naturnära miljö med frukost

Resan inkluderar två nätter i familje- och kompisvänlig stuga med avskildhet och en härlig altan med utsikt mot vattnet och Tivedens nationalpark. Stugan har två sovrum – ett med våningssängar för fyra personer och ett med dubbelsäng. I stugan finns också en storstuga med öppen spis, badrum och kök. Köket har ugn, spis, kyl, frys, kaffebryggare, vattenkokare, mikro och utrustning för enklare matlagning. Tillgång till grill finns också. Frukost ingår i priset och innehåller bland annat det lokalproducerade kaffet från Tiveds Kafferosteri. Sängkläder och slutstäd ingår.

Är ni ett större sällskap? På området finns även en större stuga med plats för upp till tio personer. Det finns också möjlighet att bo i dubbelrum och naturnära safaritält. Meddela oss i bokningsformuläret om ni önskar något av dessa boenden. 

Två middagar på lokala råvaror

Efter dagar fulla av friska utomhusaktivitet står middagen, med lokala råvaror, serverad vid boendet båda kvällarna. Maten ingår i vårt pris, medan ni betalar drycken på egen hand.

Kajaktur i Tivedens vattensystem

Att se Tivedens trolska skogar från vattnet är en härlig halvdagsaktivitet. Graden av ansträngning bestämmer ni själva och såväl singelkajaker som kajaker för två finns att hyra på boendet där du direkt kan paddla ut i Tivedens, allt som oftast, lugna vattensystem. Utrustning, inklusive flytväst ingår, och innan ni sätter igång får ni hjälp med inställningar av kajakerna för bästa möjliga tur.

Tips och hjälp att hitta bästa vandringslederna

På boendet får ni vid ankomst tillgång till vandringskarta som visar hur ni når nationalparkens leder som har varierad svårighetsgrad, karaktär och längd. Buffén är dukad och ni väljer själva vilken led som faller just er i smaken. I samband med incheckning får ni också instruktioner som hjälper er på traven.

Vår gröna guide till Tiveden

Före avfärd till Tiveden får ni vår gröna guide med tips på våra favoriter av vandringsleder och badplatser i nationalparken och hur ni ytterligare kan semestra hållbart med tips på besök till lokala och närliggande caféer och restauranger.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Boendet i Tiveden ligger cirka 35 minuter från Laxå tågstation och kan vara behjälpliga med transfer. Meddela oss i bokningformuläret varifrån ni reser så undersöker vi möjligheterna och bokar er kolletivtransport från start till mål.

  Lunchpaket för en Tiveden-dag i farten

  I Tiveden lever du främst livet utomhus och under dag två får du ett lunchpaket med dig på dagsturen. Hitta en skön klippa eller skogsglänta i lä och koppla av innan vandringen fortsätter.
  Kostnad: 99 kr/person

  Flytande bastu-tajm

  Just vid vattnet ligger den flytande bastun med läcker utsikt över Tivedens vatten. Kanske passar det fint att pumpa upp kroppstemperaturen i bastun för ett efterföljande dopp i det blå? I priset ingår uppvärmningen av bastun och två timmars hett häng. 
  Kostnad: 695 kr (totalpris för maximalt sex personer)

  Badtunna-bad

  Vid sjökanten, vid bryggorna, finns badtunnan som är redo (uppvärmd och klar!) för en eftermiddag eller kväll av gott snack och ångande frisk luft.
  Kostnad: 1195 kr (totalpris för maximalt sex personer)

  Upplev och samarbeta i Sveriges kanske vackraste höghöjdsbana

  Sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna? Ja, i Tiveden är det mer än bara ett uttryck. Här finns nämligen en av Sveriges kanske vackraste höghöjdsbanor där ni samarbetar och klättrar på stockar, hänger i lianer och åker linbana över vattnet. Höghöjdsbanan ligger på en udde ute i sjön och ni klättrar med makalös utsikt över Tivedens Nationalpark.
  Kostnad: 295 kr/per person

  Roligt knixigt med mountainbike

  En tur på cykelsadeln gör att ni kan överblicka vidden i Tivedens bokstavligt stora storhet: längs stenblock, skiftande landskap och händelserika natur i största allmänhet. Ange i bokningsformuläret om ni är intresserade av att trampa iväg så lägger vi till det i just er paketresa till Tiveden.
  Kostnad: 395 kr/cykel

  Yoga

  Andas och njut med ett avkopplande yogapass, som leds av boendeägaren Jessica. Vid rätt väderförhållanden håller ni till utomhus med naturens fulla prakt som kuliss. Inomhus finns yogasalar på övervåningen i huvudbyggnaden. Så vad än vädret bestämmer sig för att bjuda på så finns det en plats som passar. Yogautbudet består av kundalini-, medicinsk- och yinyoga. Under sommartid erbjuds yoga de flesta torsdagar och fredagar samt vissa helgdagar. Meddela oss gärna intresse i bokningsformuläret så undersöker vi möjligheterna!
  Kostnad: 150 kr/person

  Längre vistelse

  Tivedens stora naturutbud, tillsammans med det digra aktivitetsinnehållet gör att ni mycket väl kan stanna här längre än en natt. Är ni intresserade av att lägga till extranätter? Ange detta i bokningsformuläret så skräddarsyr vi till er önskade reslängd.

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast 14 dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Du kan avboka resan fram till 14 dagar före avresa. Då återbetalas 80 procent av hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än 14 dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Resevillkor

  För denna resa gäller särskilda resevillkor som skiljer sig från våra allmänna villkor. De särskilda villkoren specificeras under "Betala din resa" och "Avbokningsvillkor" på den här sidan. För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 2699 kr/person inkluderar boende i stuga med självhushåll och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval. Räkneexemplet utgår från en bokning av ett sällskap på fyra personer i en timmerstuga.
  You don't have permission to register