Top
Image Alt

Mys och dalmål i Tällberg

Upplev två nätter med utsikt över Siljan och middagspaket på anrik och rosad restaurang.

Mys och dalmål i Tällberg

2299kr/person per person
2 nätter
På den här resan mår du, äter och vandrar gott med utsikt över ett glittrande Siljan i Tällbergstrakten. Du njuter ikapp med miljön och ditt resesällskap på familjeägt boende i liten skala och avnjuter middag på restaurang med lokala råvaror i fokus.

Tällberg ligger strategiskt placerat mellan Leksand och Rättvik och ger dig ett utgångsläge till ett dignande smörgåsbord av gårdsbutiker, loppisar, lokala hantverk och anrika caféer – bara inom någon mils radie. I vårt resepaket ingår en komplett bas av våra utvalda favoriter för en genuin upplevelse i Tällberg. På resan kopplar vi ihop olika småskaliga aktörer så att du upptäcker med hållbarhetsfokus samtidigt som du bidrar till bygdens lokalekonomi.

I paketet ingår

Två nätter med del i dubbelrum eller lägenhet

Två frukostar

En trerättersmiddag

Vår gröna guide till Leksand

Mer information om paketets innehåll

Boende två nätter med frukost

Ni bor på höjden i Tällbergstrakten, dit solen når från tidig morgon till sen kväll på något av våra småskaliga boenden med anor från tidigt 1900-tal. De gamla hembygdsgårdsmiljöerna har undan för undan renoverats varsamt för att behålla den traditionella sekelskiftscharmen. I vårt paket ingår frukost med lokala råvaror som ni kan avnjuta tillsammans med utsikten över Siljan innan dagen tar sin början. Föredrar du dubbelrum eller lägenhetsboende? Meddela oss i bokningsformuläret så återkopplar vi med ett förslag som passar just dig.

En trerättersmiddag på Tällbergs bäst rankade restaurang

Er andra kväll i området låter vi er uppleva det som White Guide menar är områdets bästa restaurang. Vi håller med! Du sitter bland rödmålat timmer och klassisk kurbits och blir serverad en meny, med utvalda lokala smaker (endast drycken tillkommer). Allergier, vegetariska eller veganska alternativ? Inga problem, meddela oss i förväg så föranmäler vi.

Vår gröna guide till Leksand

När du bokar med oss får du guiden med våra personliga favoriter i Leksand och Tällberg – med tips på hur du på egen hand kan upptäcka trakten med hållbart som ledord. Den leder dig till alltifrån de vackraste vandringslederna, badplatserna och naturupplevelserna till det bästa urvalet av lokala restauranger, caféer och mikrobryggerier.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Vi hjälper dig gärna att boka klimatsmart transport hela vägen till ditt resmål i naturnära miljö. Meddela oss varifrån du vill åka så ger vi förslag på resrutt och ordnar med bokning av biljetter.

  Paddla kajak

  En rogivande vacker men samtidigt fysiskt härlig aktivitet är att paddla kajak på Siljan eller Dalälven. Vi har samarbeten med lokal arrangör och hjälper dig att boka en guidad eller egen tur.
  Kostnad: Från 390 kr/kajak

  Guidad vandringstur i Rättvik

  Naturen runt Siljan är hänförande vacker och här finns fantastiska vandringsmöjligheter. På en njutbar vandringstur längs Siljan, på cirka tre-fyra timmar, lär vår lokala guide dig om den omgivande naturen och historien. Den guidade turen arrangeras i ekoturismens tecken och i små grupper. I priset ingår även en lättare ekologisk måltid med dryck som ni avnjuter under turen.
  Kostnad: Från 250 kr/person

  Längre vistelse

  Vill du stanna längre? Vårt paketerbjudande är flexibelt och du får självklart boka till fler nätter. Ange i så fall antal extra nätter du önskar under "särskilda önskemål" i bokningsformuläret här på sidan.

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 2199 kr/person inkluderar del i dubbelrum och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.

  Paketresa och dina rättigheter

  De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Friendly Travel kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har Friendly Travel enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
  You don't have permission to register