Top
Image Alt

Mys i Mosel

I Moseldalen, längs de sluttande kullarnas vinrankor, kluckar det vita sydtyska guldet i resenärens glas.

Mys i Mosel

per person
7-10 dagar
Det här kommande resan kluckar det om. För i Moseldalen, längs de sluttande kullarnas vinrankor, kluckar det vita sydtyska guldet i resenärens glas. Och efter en behaglig glidardag på cykelsadeln lär vi höra talas om ett och annat kluckande skratt. Mosel är mysig livkvalité utan besk eftersmak.

På den här cirka tio dagar långa resan får du ta del av dynamiska Köpenhamn och hållbara hamnstaden Hamburg innan resan når fram till Moseldalen och utgångspunkten Cochem. På samtliga destinationer bor du hos våra samarbetsboenden, med lokal förankring, som har miljöfokus.

Vin- och cykelupplevelse i världsklass i Tyskland

Din färd med slutdestination Moseldalen gör mest troligt uppehåll i Köpenhamn och Hamburg (där vi hjälper dig att sovra bland eco-favoriterna) innan du är framme i Cochem. Här är det avkoppling och hög mysfaktor som gäller. Du växlar ner i stressnivå och växlar dig fram på cykelsadeln med vinrankor som ståtar till höger och vänster om den böljande floden. Trött på hoj? Stanna till hos någon av våra utvalda vinproducenter som du med fördel kan ta en törstläckande (vin)paus hos och passa också på att ströva i gränderna med de utmärkande korsvirkeshusen.

Efter flera nätter i Mosel bär resan norröver igen och du har chans att återuppleva dina nyupptäckta favoriter i schyssta duon Hamburg/Köpenhamn innan resan når din slutperrong.

Vår gröna helhetslösning förenklar din resa

I vår gröna helhetslösning kommer vi ta hand om allt det praktiska kring bokning av tåg, boenden och aktiviteter – medan du kan fokusera på att se fram emot resans alla upplevelser. När du senare kommer att kunna slutföra din bokning har vi besökt alla våra samarbetspartners på resmålet och letat längs varje Mosel-sväng efter undangömda skatter som kan förgylla din kommande resa. När du väljer vår Mys i Mosel-resa minskar du dina koldioxidutsläpp för transporten rejält jämfört med om du tagit flyget. Som ett schysst brev på posten får du dessutom flera destinationer därutöver.

Gör en intresseanmälan redan nu!

Håll dig uppdaterad om när resan går att boka genom att göra en intresseanmälan i formuläret här på sidan. Skicka in din förfrågan idag och hoppa på tåget mot en mer hållbar framtid!

0 Reviews

  Resplan

  1
  Dag 1: Avresa från din hemort till Köpenhamn
  Ditt första stopp blir Köpenhamn. Här bor du på ett av våra miljömedvetna hotell nära stationen. I vår resguide tipsar vi om våra favoriter i Köpenhamns utbud av ekologiska restauranger, lokala matmarknader och second hand-butiker du absolut inte får missa. Reser du från södra Sverige och snabbt vill ta dig mot sydligare breddgrader? Då kanske du vill säga "Hallo" till Hamburg redan din första resdag istället? Inga problem. Vi skräddarsyr din res-start, med dig i första kupé.
  2
  Dag 2-3: Hållplats hållbara Hamburg
  På färden ner mot sydvästra Tyskland passar du på att spana in Hamburg – en kreativ stad som tar hållbarhet på största allvar. Här vilar du upp dig en natt på ett av våra boenden med lokalt och ekologiskt fokus. Vi delar med oss av våra bästa tips till stadens hållbara utbud av allt från caféer, restauranger och barer till matmarknader, lokala transportmedel (elbilarnas motsvarighet till Uber) och kulturevenemang.
  3
  Dag 4-7: Maxad mysfaktor i Mosel
  Genom tågfönstret ändrar den tyska naturen långsamt karaktär och när tåget stannar till i din nästa anhalt, Cochem, här det korsvirkeshus till höger och vinrankor till vänster som ryms i blickfånget. I Cochem, som ligger strategiskt nära många andra Mosel-mysiga städer, bor du på något av våra familjedrivna boenden som serverar service och mat i schysst och genuin klass. Under resan är en cykeltur ett sant Mosel-måste. Packa en lunchkorg med smarrig blandning av lokalproducerat och hoppa upp i sadeln och följ floden. Och glöm inte att titta. I varje slänt och på varje odlingsareal växer det rad efter rad med det som ska bli välsmakande vita viner. Mums för ögat – som du också kan läppja på. I vår resguide tipsar vi om några av våra utvalda vinproducenter som du med fördel kan ta en törstläckande paus hos.
  4
  Dag 8-9: Återupplev Hamburg och ta dig hemåt
  Med Moselminnen i bagaget sätter du dig i tågsätet och inleder resan norrut mot Hamburg. Under en kväll har du chans att återuppleva våra (och kanske dina) favoriter från nerresan. Har du bensin kvar i tanken? Varför då inte avsluta resan med ett besök i vibrerande stadsdelen St. Pauli. Du väljer! Efter en god natts sömn på ett av våra schyssta samarbetshotell är det sista tågresan, för den här gången, som står på schemat. Efter passage över Öresundsbron ser du Sverige-land vid horisonten. Gott så. Mersmaken finns ändå där. Snart ger du dig ut igen?
  You don't have permission to register