Top
brommösund-segelbåtar

Lilla öluffen

Tre nätter av Vänerskärgård med hållbar inriktning.

Lilla öluffen

2999kr/person per person
Vänerns orörda och Unesco-utnämnda öliv utanför Mariestad väntar tre dagar med vandring, cykling och lokala smaker. Du bor lika vackert som strategiskt på Torsö i timmerstuga med trädetaljer som limmar med skärgårdskänslan. Precis utanför dörren väntar Vänerns storslagna vattenrike.

Färden för din resa till Vänerskärgården går till natursköna Torsö och bilfria ön Brommö. Här andas du frisk sjöluft och smälter in i den rogivande miljön. Du bor längst ut på Torsö, där resan går via bron från fastlandet i Mariestad (som ligger ungefär två mil bort). Cykelvänliga Brommö når du till via en kort båttur från boendets kaj. Under tre dagar bor du praktiskt taget vid Vänerns strand och kommer ner i varv med avslappnade vandringar och svalkande bad och serveras lokalproducerad mat i skärgårdsmiljö.

I paketet ingår

Tre nätter i timmerstuga med sjöutsikt

En trerättersmiddag i skärgårdsmiljö

Cykeldag till bilfria ön Brommö med lunchpaket

Vandringskartor

Vår gröna guide till Vänerns öliv kring Mariestad

Mer information om paketets innehåll

Tre nätter i timmerstuga med sjöutsikt

Ett stenkast från vattnet ligger den (ny)timrade stugan, som byggts med trädetaljer för att matcha den naturliga ö-miljön. Här bor du i rofylld miljö med eget kök, WC/dusch och stora sällskapsytor. Dessutom har stugan både balkong och altan som vätter mot Vänern. Stugan är 70 kvm och passar både mindre och större sällskap (sovplatser finns för sex personer).

Trerättersmiddag i skärgårdsmiljö under finalkvällen

Några få meter från boendet ligger skärgårdsrestaurangen där du med vidd utsikt över Vänern blir serverad en trerättersmiddag under sista kvällen. Råvarorna hämtas från lokala producenter och är ekologiska och KRAV-märkta i största möjliga mån. Endast drycken tillkommer och såväl vegetariska som veganska alternativ finns.

En cykeldag på bilfria Brommö under dag två

Från boendet på Torsö går det flera gånger dagligen färja över till grannön Brommö – ön är helt bilfri (förutom för de fast boende). Båtturen, som bara tar fyra minuter, leder dig till en ö fylld av sköna cykelleder, härliga klippor, vidsträckta stränder och tyst natur. Allt inom häpnadsväckande korta avstånd. På Brommö finns ingen livsmedelsaffär, men misströsta inte. I paketpriset ingår en mättande lunchkorg och även cykel i rätt storlek.

Vandringskartor

På Torsö och Brommö finns mängder av naturnära vandringsstråk. I samband med incheckning och utflykter får du tillgång till vandringskartor som hjälper dig att hitta rätt.

Vår gröna guide till Vänerns öliv kring Mariestad

Öarna kring Mariestad vimlar av upptäckter både i naturen och hos familjeägda aktörer. Med vår gröna guide får du våra tips som gör att du kan utforska resmålet med hållbart fokus, samtidigt som du bidrar till den lokala besöksnäringen.

0 Reviews

Tillval

Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

Transport

Från Mariestad till Torsö går det dagliga lokalbussar. Vill du åka kollektivt från din hemadress till boendet? Meddela oss i bokningsformuläret så undersöker vi möjligheterna för just dig.

Frukost

Vill du hellre äta skärgårdsrestaurangens frukost än din egenlagade? Meddela oss i bokningsformuläret så plussar vi på det på din bokning.
Kostnad: 100 kr/person

En båtdag till oexploaterade nationalparken Djurö

En lokal skeppare och guide möter upp på boendet och styr den 30 minuter långa färden mot Djurö där egna upptäcksvandringar väntar. Djurö (och dess skärgård) beskrivs ofta som Sveriges mest exklusivt islolerade skärgård. Under en heldag på ön får du en unik möjlighet att utforska det oexploaterade naturlivet. Lunchpaket ingår.
Kostnad: Cirka 950 kr/person 

Ytterligare middagspaket

Vill du avnjuta ytterligare trerättersmiddagar på bryggan och restaurangen som serverar lokalproducerad mat med ekologiskt fokus? Vi klandrar dig inte.
Kostnad: 490 kr/person (dryck tillkommer)

Relaxa med Vänern i blickfånget

Vill du sätta lite extra guldkant på resan till Vänern? Boka då boendets relaxavdelning, med bastus inomhus och spabad utomhus på bryggan. I pandemitider är bokningen till relaxen exklusiv, med ett sällskap åt gången.
Kostnad: 250 kr/person för två timmars entré

Fiskeäventyr i Vänerskärgården

Upplev det bästa av Mariestad skärgård med en heldagstur av fiske i vacker och omväxlande natur. Med en kunnig guide vid din sida leds du till perfekta fiskevatten och personliga smultronställen. Vid en lämplig ö går ni i land och njuter av en god lunch, kaffe och kaka innan äventyret till sjöss fortsätter. Har vi dig på kroken? Meddela oss intresse i formuläret.
Kostnad: Cirka 1000 kr/person (Båten tar max fyra personer vid heldagstur)

Längre vistelse

Tycker du att tre nätter känns för knappt om tid och vill utforska närområdet mer? Meddela oss om du vill förlänga resan med fler nätter på Torsö så anpassar vi paketresan efter din önskade längd.

Betalning- och avbokningsvillkor

Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
*Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
*Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

Avbokningsvillkor

Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

Allmänna resevillkor

För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

Frånpris (prisexempel)

Frånpriset 2999 kr/person inkluderar boende i timmerstuga med självhushåll och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval. Räkneexemplet utgår från en bokning av fyra personer i en timmerstuga.
You don't have permission to register