Top
Image Alt

Kristallklara Kroatien

Magisk natur, pittoreska städer och kristallklart vatten när turen går till Kroatien.

Kristallklara Kroatien

per person
10-14 dagar
Att resa till Medelhavet blir inte mycket smidigare eller härligare än så här. Via Tyskland och den pulserande bayerska grönskan i München når du med nattåg till Kvarnerbukten i Kroatien, och den lika läckra som genuina Belle époque-pärlan Opatija. Här väntar tolv kilometer strandpromenad, lokalt kök av högsta klass och kroatiskt klarblått vatten.

På den här ungefär två veckor långa resan får du uppleva Balkans naturliga charm fullt ut med våra utvalda favoriter av genuina lokala upplevelser. På samtliga destinationer bor du hos våra samarbetsboenden som alla har miljöinriktning.

Tysk grönska och milslångt badhäng i Kroatien

Resan mot Adriatiska havet tar sin början i norra Tyskland, där du stannar till i hållbara hamnstaden Hamburg som står redo att charma med spännande kvarter där in-i-minsta-detalj hållbara stadsdelen Hafencity är ett måste på vägen. Du gör sedan mest troligt ditt första lite längre uppehåll i München och tar kanske ett svalkande dopp och ölstopp i en av Europas största stadsparker, Englischer Garten.

Vila och må under resans måldestination; Opatija i Kroatien. Här kan du stanna lite längre och ha gott om tid att låta dig beundras av det kristallklara vattnet som möter klipporna. Vandra längs Lungomare, den tolv kilometer långa strandpromenden, och missa inte att äta färsk fisk på en av alla familjeägda restauranger längs vattnet i den okomplicerade byn Volosko.

Efter att ha njutit av resans godsaker längs strandkanten påbörjar du resan hemåt. Förslagsvis med det tidseffektiva nattåget. Medan du sover i tågkupén svishar du obemärkt förbi alplandskap och centraleuropeisk landsbygd innan dagen gryr i Tyskland och hemfärdens sista del.

Enkelt med grön helhetslösning

I vår gröna helhetslösning ordnar vi med allt det praktiska kring bokning av tåg, boenden och aktiviteter – så att du kan fokusera på att se fram emot resans alla upplevelser. Framöver, när du kan boka resan, delar vi med oss av våra personliga favoriter och insidertips.

När du väljer vår Kristallklara Kroatien-resa minskar du dina koldioxidutsläpp för transporten rejält jämfört med om du skulle tagit flyget direkt till och från Opatija. På köpet får du också upptäcka många fler platser, som du kanske inte hittat till annars. På dina tågresor får du dessutom möjlighet att uppleva längs vägen och tid att ta in alla intryck tillsammans med ditt resesällskap.

Intresserad av vår kommande resa?

Tycker du att resan låter som ett spännande äventyr? Skicka in en intresseanmälan redan idag så hör vi av oss när resan går att boka!

0 Reviews

Resrutt

1
Dag 1: Avresa till Köpenhamn
Du väljer när och från vilken station du vill påbörja Balkan-turen. Ditt första stopp blir kontinentens imaginära port: Köpenhamn! Du bor på ett av våra miljöcertifierade hotell, som på ett lustfyllt och medvetet sätt tar ut svängarna, och får dig att känna dig som hemma. Vi tipsar om våra favoriter i Köpenhamns enorma utbud av ekologiska restauranger, lokala matmarknader och second hand-butiker. En härlig start, eller hur? Reser du från södra Sverige och vill ta dig mot sydligare breddgrader så snabbt som möjligt? Då kanske du vill säga "Hallo" till Hamburg redan din första resdag istället? Inga problem. Vi skräddarsyr din res-start, med dig i första kupé.
2
Dag 2: Hej Hamburg
I norra Tyskland väntar Hamburgs häftiga kvarter, där du kan upptäcka nya hållbarhetspräglade stadsdelen Hafencity och de spännande, vibrerande, gatorna i St. Pauli. Eller kanske hänger du i det mäktiga hamnområdet? Valet är ditt, och kvällen är din i Hamburg.
3
Dag 3-4: Tuff-tuff mot München

Färden går vidare till södra Tyskland och genom tågfönstret ser du hur landskapet skiftar karaktär. På tröskeln till bergen i Alperna gör du nästa uppehåll i München. Här finns ett bayerskt smörgåsbord av upplevelser att plocka från.

Parkhänget i en av världens mäktigaste stadsparker, Englischer Garten, går inte av för hackor. Det gör inte heller stadens alla mikrobryggerier och vandringsvänliga cityliv.

4
Dag 5-10: Nattåget till havet i Kroatien

Du säger gonatt i München och när morgondagen gryr vaknar du i Kroatien via resan med nattåget. Är det inte magiskt så säg. Vid Adriatiska havet, i Kvarnerbukten, väntar Opatija. Här kan du beundra uppvisningen från stadens byggnader i Belle époque-stil och vandra längs den tolv kilometer mäktiga strandpromenaden Lungomare. Och, förstås, bada.

Här är det kristallklara vattnet aldrig långt bort. Här kan du komma till ro. Sätt telefonen på ljudlös och lyssna på musiken som uppstår när vågorna möter klippstränderna. Ät den färska fisken som med enkla salt och olivolje-medel smakar lika gott som havet är klart. I Opatija bor du hos någon av våra familjedrivna boenden som alla jobbar nära sina lokalproducenter.

5
Dag 10-11: Ta tåget från Kroatien - vakna upp i Tyskland

Efter närmare en vecka med Kvarnerbuktens sältstänkta klippor som kuliss påbörjar du resan norrut. Medan du sover i tågkupén svishar du obemärkt förbi alplandskap och centraleuropeisk landsbygd innan dagen gryr i München.

Härifrån tar du samma morgon tåget vidare mot norra Tyskland och Hamburg där du kan sträcka ut i en bekväm hotellsäng nära stationen.

6
Dag 11-12: Hamburg - hem

Du kliver på tåget på Hamburgs, av Phillips megasponsrade, centralstation med sikte mot Sverige. Kanske bläddrar du bland bilderna i kamerarullen och minns resans höjdpunkter innan du vaggas till powernap-sömn av rälsens stabilt återkommande ljud. Efter byte i Köpenhamn och passage över Öresundsbron ser du Sverige-land vid horisonten. Gott så. Mersmaken finns ändå där. Snart ger jag mig ut igen!

You don't have permission to register