Top
Vallebygd - Outdoor 03 - Foto Roger Borgelid

Körsbärsdalen i Väst

Två nätter med vandring, middag och historiska upplevelser i Västergötland.

Körsbärsdalen i Väst

2199kr/person per person
2 nätter
Sveriges vagga, sprängfylld av historiska platser, råkar ligga i samma trakt som gulliga, kulliga vägar och blomstrande naturreservat. På den här resan upptäcker du hållbart och historiskt i Vallebygden i Västergötland och bor på anrikt och familjeägt pensionat just vid vattnet.

Mitt emellan Vänern och Vättern ligger det som kallas Vallebygden, en plats full av upptäckter. Just intill boendet ligger traktens kanske vackraste naturreservat inom bara några mils räckhåll finns närmare tio till. Här kan du vandra och och hoppa i plurret i en av alla småsjöar som du passerar. I Valleområdet finns även tusentals körsbärsträd, när de blommar i maj månad är det lika övernaturligt vackert som i Nangijala. Området bjuder också in till historiska höjdpunkter. I Varnhem kan du besöka klosterkyrkan där Birger Jarl ligger begravd och se de arkeologiska fynden runt Kata Gård, med Sveriges äldst bevarade rum. I Varnhem hittar du pilgrimsleden som leder dig till fler historiska marker, exempelvis till Gudhems klosterruin där historien om Arn utspelar sig. Under tre mil bort finns dessutom Hornborgasjöns rika djurliv.

I paketet ingår

Två nätter med del i dubbelrum

Två frukostar

En trerättersmiddag

Vandringskartor

Vår gröna guide till Hornborgasjön

Mer information om paketets innehåll

Två nätter på familjeägt pensionat inklusive frukost

Pensionatet där du bor drivs i liten skala av ägarna Margaretha och Klas, med fåtal rum, och med hög mysfaktor. Pensionatet har en egen brygga i vattnet och en omgivande trädgård att må gott i. På baksidan finns också en väl tilltagen veranda, med utsikt över sjön. Samtliga dubbelrum (som också kan utrustas med extrasäng) är personligt inredda och har alla sin unika stil.

Trerättersmiddag under ankomstkvällen

I köket på boendet lagas maten med livsmedel från Vallebygden och med ekologiska varor. Här finns inte någon färdig meny, utan tillgången på de bästa råvarorna och säsongen är det som styr. Under ankomstkvällen blir du serverad en trerättersmiddag med utsikt över sjön Emten. Endast kostnad för dryck tillkommer.

Vandringskarta

Området runt Vallebygden är som en myrstack när det kommer till fina vandringar. I samband med ankomst till boendet får du en karta som visar dig vägen till utvalda höjdpunkter till fots.

Vår gröna guide till Hornborgasjön

Trakterna runt Vallebygden och Hornborgasjön vimlar av saker att upptäcka. När du bokar med oss får du våra bästa tips som gör att du kan semestra hållbart på plats med tips till undangömda pärlor, både i naturen och till caféer och restauranger. Genom att använda guiden upplever du destinationen på ett sätt som stöttar den småskaliga besöksnäringen.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Boendet ligger i Skara kommun och nås via lokalbuss från Skara centrum på runt en halvtimme. Skövde centralstation ligger ungefär 40 minuters kollektiv restid bort. Meddela oss i bokningsformuläret om du vill boka kollektivtransport så tar vi reda på bästa färdvägen just för dig. 

  Ytterligare middagspaket

  Maten som serveras på boendet är väl värd att uppleva två kvällar. Vi lovar. Är du intresserad av dubbla middagspaket? Meddela oss i bokningsformuläret.
  Kostnad: 450 kr/person (för trerättersmiddag)

  Lunch till vandring

  Under den andra dagen när du och ditt resesällskap upptäcker omgivningarna – och då kanske till fots – kan du få med dig ett mättande lunchpaket med matig smörgås, frukt, kaffe och boendets hembakade fikabröd. Hitta en dunge i lä i naturreservatet och njut.
  Kostnad: 125 kr/person

  Hyra cykel

  Det böljande landskapet runt Vallebygden är som gjort för att uppleva på två hjul. På vårt boende finns treväxlade unisexcyklar som står redo att användas. Cykelkartor och hjälm ingår. 
  Kostnad: 150 kr/person och dag

  Längre vistelse

  Sveriges vagga i Västergötland kan vagga dig till sömns en eller flera nätter till. I närområdet finns mycket att upptäcka som motiverar ett längre stopp här. Är du och ditt sällskap intresserade av att lägga till extranätter? Ange detta i bokningsformuläret så justerar vi till er önskade reslängd.

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se senast 72 timmar efter att du fått bokningserbjudandet.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 2599 kr/person inkluderar del i dubbelrum och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.
  You don't have permission to register