Top
Image Alt

Historiska kulturresan i Borgvik

Två nätter med värmländsk gastronomi, historia och sjönära läge.

Historiska kulturresan i Borgvik

2499kr/person per person
2 nätter
På den här resan upplever du de historiska vingslagen i natur- och kultursköna Borgvik. Du bor på familjeägt boende och avnjuter frukost och middagar i den gamla kvarnen med anor från 1800-talet.

Borgvik är en av Värmlands bäst bevarade bruksmiljöer, med en historia som går tillbaka så långt som 1627. Borgviksbruket kan bland annat stoltsera med att ha levererat järn till självaste Eiffeltornet. Och Borgviks historia är lika vacker som det är att spatsera runt i krokarna än idag. Borgvik är ett småskaligt samhälle med mycket att upptäcka. Här finns många vackra och historiska byggnader att vila ögonen på och i Borgviks hamn kan du både svalka dig med en glass eller ett dopp i det blå.

I paketet ingår

Del i dubbelrum två nätter

Två frukostar

Två tvårättersmiddagar

Vår gröna guide till Värmland

Den som söker naturupplevelser behöver inte heller misströsta. I närheten finns bland annat en vacker bokskog och knappt en mil bort finns sköna Sävsjön som både bjuder på härliga bad och vandringsleder. Ett annat tips du inte får missa när du är i Borgvik är Sliperiet. Här möts konst och mat i en läcker symbios där Sven Ingvars-Oscar Magnusson är ägare och konstnärlig ledare. Den White Guide-listade restaurangen serverar under lunchtid gourmetmat på lokala råvaror och här kan du också beundra verken i den vackra konsthallen. Du hör. Det är mycket som borgar för en skön upplevelse i Borgvik.

Mer information om paketets innehåll

Boende två nätter med frukost

I den gamla Kungskvarnen, där mycket utgick ifrån under järnbrytningseran, finns boendets reception samt café och restaurang där du serveras både frukostar och kvällsmiddagar. Ditt boende för två nätter ligger drygt hundra meter bort i den gamla matserveringsbyggnaden från 1800-talet, byggd i lokalt tegel. Du bor i bekvämt dubbelrum med eget badrum. Slutstäd och sängkläder ingår.

Två tvårättersmiddagar i Kungskvarnen

På kvällarna serveras du och ditt sällskap tvårättersmiddagar i Kungskvarnens mysiga restaurang med uteservering vid Borgviksälven. Den välsmakande maten är hemlagad med lokala råvaror i största möjliga mån. Nötkött, lamm- och viltkött kommer från boendets egna KRAV-certifierad lantbruk och svamp och bär plockas från kringliggande skogar.

Vår gröna guide till Värmland

När du bokar med oss får du guiden med våra personliga favoriter i Värmland – med tips på hur du på egen hand kan hitta till undangömda pärlor runtom i länet med hållbarhetsprägel som gemensam flagg. Den lotsar dig fram till vandringsleder och andra naturupplevelser och leder dig till bästa lokala restaurangerna och caféerna.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Beroende på varifrån i landet du reser kan det finnas möjlighet att åka kollektivt till upplevelsen i Värmland. Meddela oss i bokningsformuläret så undersöker vi möjligheterna för just dig.

  Paddla kanot

  En rogivande vacker men samtidigt fysiskt härlig aktivitet är att paddla kanot och upptäcka Borgviks vackra omgivningar från vattnet.
  Kostnad: Från 400 kr/person

  Längre vistelse

  Låter den historiska och avkopplande miljön som något du vill ge mer än två nätter natt? Vi förstår dig. Ange din extra önskade reslängd i formuläret!

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 2499 kr/person inkluderar del i dubbelrum och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.
  You don't have permission to register