Top
Image Alt

Weekendresa: Hamburg

Tågkompatibla Hamburg med sina pulserande kvarter och gedigna historia är ett spännande weekendresmål.

Weekendresa: Hamburg

per person
4-5 dagar
Har du några dagar till övers att fylla med ett schysst resminne? Då är tågkompatibla Hamburg, med sina pulserande kvarter och gedigna historia platsen att ta sikte på.

På den här weekendresan får du uppleva hållbara Hamburgs härliga dragningskraft. Du bor hos ett av våra samarbetsboenden i stan med tydlig miljöprofil.

Hållplats hållbara hamnstaden Hamburg

Efter att ha susat genom Danmark stannar du och tåget in på Hamburgs hangarliknande centralstation. Nu är det dags för en weekendresa du förhoppningsvis sent ska glömma! För Hamburg har helt klart mycket minnesvärt att erbjuda. Inte minst tack vare sitt hamnläge. Skaffa dig en skön överblick över stans kanaler med en båttur – och stanna till bland folkmyllret på fiskemarknaden (”Fischmarkt”) för att leva ut det vattennära läget fullt ut. I vår resguide får du dessutom tips på våra favorit-matupplevelser som luktar annat än fisk – om du hellre föredrar det. Vad mer har Hamburg för dig? Mycket! Upptäck gärna det skojiga området St. Pauli med sina barer och caféer och spana in det nya fräcka konserthuset med det svårstavade namnet – Elbphilharmonie som har gratis entré.

Efter ett par-tre heldagar är Hamburg i hamn och du sätter dig på tåget mot Sverige. Det fina med Hamburg, förutom stadens sevärdhet, är tågläget. Det går enkelt att ta sig hit. Men nog är det svårare att glömma intrycken?

Skönt med grön helhetslösning

I vår gröna helhetslösning ordnar vi med allt det praktiska kring bokning av tåg, boenden och aktiviteter. Du kan istället fokusera på att se fram emot resans alla upplevelser. Vi har själva gjort turen och besökt alla våra samarbetspartners. När du bokar resan delar vi med oss av våra personliga favoriter och insidertips.

När du väljer vår Hamburg weekend-resa minskar du dina koldioxidutsläpp för transporten rejält jämfört med om du skulle tagit flyget direkt tur och retur istället. På tågresan får du dessutom möjlighet att uppleva längs vägen och tid att ta in alla intryck tillsammans med ditt resesällskap.

Gör en intresseanmälan redan nu!

Håll dig uppdaterad om när resan går att boka genom att göra en intresseanmälan i formuläret här på sidan.

0 Reviews

  Resplan

  1
  Dag 1: Hamburg, här kommer vi!
  Dagen börjar med att du, någonstans i Sverige, beger dig av i riktning mot resans slutmål: Hamburg. Bor du i södra delen av Sverige? Toppen. Då kan du med största säkerhet nå den tyska hamnstaden – med sina dignande weekendattraktioner – redan denna första dag. Reser du inte från södra Sverige? Då kanske du vill låta Köpenhamn bli ditt första stopp på resan? Då fixar vi det och skräddarsyr din res-start, med dig i första kupé.
  2
  Dag 2-3: Hållplats hållbara Hamburg
  Du checkar in på något av våra utvalda boenden, som alla jobbar med miljöinriktning, och gör dig redo att fånga Hamburg-dagarna. Hamburgs hamnläge sätter sin prägel på stan och du hinner utan hets med att ta den skapligt vidunderliga båtturen och spana in det väldiga, och välsmakande, food truck-utbudet på "Fischmarkt" innan hemresan kallar. Vad mer? Jo, självklart delar vi med oss av våra bästa tips till stadens hållbara utbud av allt från caféer, restauranger och barer till matmarknader, lokala transportmedel (elbilarnas motsvarighet till Uber) och kulturevenemang.
  3
  Dag 4: Hejdå Hamburg, hej hemresa
  Det går fort när en har roligt. Och just så känner du förhoppningsvis när alarmet ringer och det är dags att packa ihop sig för hemfärd. Hamburg hälsar gott välkommen åter och du känner likadant. Weekendresmål blir inte mycket mer kul och lätt nåbart med tåg än så här.
  You don't have permission to register