Top
Image Alt

Göta kanal på cykel

Cykla, bo på anrikt hotell och njut av lokala smaker med Göta kanal som närmsta granne.

Göta kanal på cykel

2799kr/person per person
2 nätter

Paketet kan bokas från maj till augusti. Boende med måltider kan bokas året runt.

Få platser i Sverige kan kombinera storslagen historia, imponerande natur och möjlighet till aktiv semester så som Göta kanal. Upplev Västsveriges bygghistoriska kronjuvel och ett av Sveriges fräckaste underverk under upplevelsetäta dagar. Cykla längs vattnet, bo i anrikt hotell och njut av lokala smaker med kanalen som närmsta granne.

1832 stod den klar. Efter 22 års arbete och 300 års planering. Kanalen med stort k, Göta Kanal. På den här resan ser vi till att du kommer på rull med det bästa av det bästa runt kanalen. Under två nätter bor du på den unika, och ombyggda, kvarnen i Lyrestad – som nu är ett mysigt och bekvämt hotell precis vid Göta kanal. Boendet har tydlig hållbarhetsprägel och lyssnar nyfiket på nya initiativ. Exempelvis är hotellets restaurang sedan 2012 Smaka på Västsverige-certifierad, där maten till största del hämtas från Skaraborg.

I paketet ingår

Boende två nätter i hotellrum

Frukost

Hyrcykel

Lunch

Tvårättersmiddag

Göta kanal-karta

Mer information om paketets innehåll

Två nätter på hotell i restaurerad kvarnmiljö vid Göta kanal

Du checkar in i dubbelrum där du bekvämt kan hämta andan i väntan på nästa kanaltur. Kanske glittrar vattnet från kanalen när du lättar på gardinen? Med vattnet precis utanför kan du se båtar från när och fjärran passera. Båda morgnarna serveras den närhämtade frukosten i restaurangen. Om du har väderguden på din sida kan du inta morgonkaffet på terrassen som gränsar till kanalen. Sängkläder och slutstäd ingår. Vill du byta dubbelrum till något än mer naturnära? Då kan du både bo i en svamp (jo, du läste rätt) eller checka in på safarilik glamping. Alla boendetyper finns nära hotellet och drivs av samma ägarregi. Meddela oss i så fall i formuläret här på sidan samt vilken boendetyp du önskar.

Hyrcykel för tur längs Göta kanal

Efter din första natt är det dags att ge sig ut och upptäcka kanalen på riktigt. Och det gör du bäst genom att cykla längs Göta kanal. I paketet ingår tillgång till hyrcykel under dag två. Längs hela sträckan följer cykelvänlig grus/cykelled. Och från boendet finns smått perfekta dagsturer. Vårt förslag är att ni den första dagen styr styret till Tåtorps sluss, en tur och retur-tripp på dryga fem mil. Den andra dagen (avresedagen) kan Sjötorp passa som sadeln på cykeln. Till den Göta kanal-pärlan har du 18 kilometer, tur och retur, från boendet.

Lunch längs cykeltur vid Göta kanal

Att du ska behöva cykla längs Göta kanal på tom mage vill vi inte bidra till. Därför ser vi till att du får lunchen serverad längs turen. Restaurang Krubb i Töreboda ser till att duka upp när du möter upp. Matfilosofin för serveringen är lika enkel som vacker: “med kärlek till landsbygden”. Råvarorna är därför till stor del lokala och bröd och bakverk gör restaurangen själva.

En tvårättersmiddag

Efter en dag på cykelsadeln smakar maten extra gott. Och varför krångla till det när högklassigt alternativ finns i huset. Middagen serveras på boendets restaurang där lokalens charm säkerligen håller dig kvar(nen) ett gäng timmar. Välj fritt från menyn och kombinera en tvårättersmeny som frestar dig allra mest.

Göta Kanal-karta

Vi ser till att du hittar, oavsett om du följer vår föreslagna kanal-rutt, eller beger dig ut på egna upptåg. Med kanalkartan nära till hands missar du inga höjdpunkter var du än färdas.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Längre vistelse

  Vill du stanna längre? Vårt paketerbjudande är flexibelt. Önskar du stanna längre i den rogivande miljön längs Göta kanal, meddela oss antal extra nätter i bokningsformuläret här på sidan.  

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 2799 kr/person inkluderar del i dubbelrum och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.  
  You don't have permission to register