Top
Image Alt

Gemytliga Garda

Mysiga gränder och svalkande sjöar är i fokus på den här resan när vi låter vi dig upptäcka grönskande Sydtyskland innan tågfärden fortsätter till Gardasjön.

Gemytliga Garda

per person
10-14 dagar
På den här resan är genuina stadskvarter med närhet till när berg och sjö i fokus. På vägen låter vi dig upptäcka sydtyska Bayern innan tågfärden fortsätter på en läcker alpresa till Gardasjön. Här väntar vandring, god mat och gemytliga upplevelser – och även ett och annat bad sommartid.

Den här resan, på cirka två veckor, tar dig till våra utvalda favoriter av naturliga upplevelser i genuin stadsmiljö. Du bor hos våra miljömedvetna samarbetsboenden med lokal och personlig prägel på samtliga av destinationerna längs turen.

Gröna destinationer och mysiga kvarter

Du gör mest troligt ditt första uppehåll i Köpenhamn och strögar dig fram genom stadens mysiga kvarter. München blir nästa anhalt där du förslagsvis tar ett svalkande dopp och ölstopp i en av Europas största stadsparker, den mäktiga Englischer Garten. Därefter når du når resans måldestination – gemytliga Gardasjön.

Vid Gardasjön stannar du ett tag och njuter av det otroliga utbud av pittoreska byar, rogivande aktiviteter och utsökta förtäring som finns längs sjön. När du är utvilad och fylld av härliga Gardakänslor börjar färden hemåt via Tyskland och Danmark, där inte minst Berlins mångfald, mysiga kvarter och händelserika historia blir en höjdpunkt.

Miljövänlig helhetslösning förenklar din resa

I vår gröna helhetslösning fixar vi med det praktiska kring bokning av tåg, boenden och aktiviteter – så att du lugnt kan se fram emot resans alla upplevelser. När Europa åter är redo besöker vi alla samarbetspartners och vänder på varje upplevelse-sten i upplevelseväg för att kunna erbjuda dig bästa möjliga resa.

När du väljer vår Gemytliga Garda-resa minskar du dina koldioxidutsläpp för transporten rejält jämfört med om du skulle tagit flyget direkt till och från Gardasjön. Och här får du dessutom flera andra resmål på köpet. Tiden på tåget ska inte heller förringas, med en bladvändare till bok och/eller ett festligt resesällskap går tiden fort.

Intresserad? Gör en intresseanmälan för resan!

Skicka in din intresseförfrågan för Gemytliga Garda-resan idag så håller vi dig uppdaterad om när resan går att boka!

0 Reviews

  Resplan

  1
  Dag 1: Första stoppet Köpenhamn
  Du väljer när och från vilken station du vill kicka igång din resa mot gemytliga Gardasjön i Italien. Första stoppet blir Köpenhamn. Du bor på ett av våra hotell med hållbar inriktning, som alla på ett lustfyllt och medvetet sätt tar ut svängarna, och får dig att känna dig som hemma. I vår resguide tipsar vi om våra favoriter i Köpenhamns gedigna utbud av ekologiska restauranger, lokala matmarknader och second hand-butiker. Du kanske reser från södra Sverige och snabbt vill ta dig mot sydligare breddgrader? Då är Hamburg ett bra alternativ för ditt första stopp. Självklart löser vi det och skräddarsyr din res-start, med dig i första kupé.
  2
  Dag 2-4: Sanslös surfing och parkhäng i München
  Luta dig tillbaka. Känn lugnet. Blicka ut genom tågfönstret. Umgås med ditt resesällskap. Läs en bok. Fika i timmar. Idag blir det tågfrosseri hela dagen. På kvällen når du München där du stannar ett par nätter på ett av våra boenden som sätter miljön i främsta rummet. München är staden som bjuder upp till mer än bara ompa-ompa-dans. Här kan du vältra dig i allt ifrån mikrobryggerier till grönskande parkomrården där Englischer Garten är en alldeles särskild höjdpunkt. Missa inte heller att spana in surfarna som, mitt i stan, briljerar med sina balansakter.
  3
  Dag 4-9: Gemytliga Garda
  Nu når du äntligen resans måldestination - Gemytliga Gardasjön. Här stannar du ett tag. Så slå dig till ro och känn in atmosfären på något av våra genuina boenden, med lokal och ekologisk inriktning, i fantastiska omgivningar. Gardasjön är inte bara en hänförande vacker plats. Här finns också aktiviteter för alla smaker. Vad sägs om vandring, yoga, cykling, bad, vinprovning? Sa vi förresten att maten är helt otrolig? I vår resguide tipsar vi om våra lokala favoriter av det magnifika utbud som finns runt sjön.
  4
  Dag 10: Mys mot München
  Nu är du utvilad och fylld av härliga Gardakänslor. Färden hemåt börjar. Men än är inte resan över! Du tar ännu en natt i mysiga München och passar på att fylla i luckorna du inte hann med på nerresan.
  5
  Dag 11-13: Häftig historia och hippa kvarter i Berlin
  Hemresa lika med seg hemfärd? Skulle inte tro det. För kvar på reseprogrammet finns Berlin. Här bor du på ett av våra samarbetsboenden i unikt vegotäta stadsdelen Friedrichshain, där till synes det mesta bär grön prägel och profil. Här äter du schysst och vällagad mat för en rimlig peng. På nära håll kan du också enkelt ta del av stadens hänförande historia, som gör Berlin till en - i vårt tycke - absolut häftigaste europeiska städer.
  6
  Dag 14: Ett sista stopp Köpenhamn
  Här finns ännu en chans att förverkliga önskade upplevelser du inte hann med på vägen ner. Eller förstås att göra ett återbesök till en gammal ögonsten. Sista natten på resan spenderar du på något av våra hållbara hotell vid stationen i Köpenhamn. Ladda upp med en riklig ekologisk frukost innan tåget tuffar dig hemåt igen. Ta tillfället i akt och njut tillsammans med ditt resesällskap av resans sista färd och alla platser ni fått uppleva tillsammans på bara två vecko
  You don't have permission to register