Top
Image Alt

Fyren vid Vänern

Upplev sann skärdsgårdsidyll i en av Sveriges få beboliga fyrar.

Fyren vid Vänern

1499kr/person per person
2 nätter
Längst ut på fastlandets sista skälvande meter reser den sig. Den fascinerande fyren vid Vänern. Och hit går din resa till något du förmodligen aldrig upplevt förut. Under två minnesvärda nätter checkar du in som platsens fyrvaktare. Med över 13 meter till toppen, naturens rogivande liv utanför dörren och ett komplett brygghus till ditt förfogande upplever du den historiska, och oexploaterade, miljön med exotiskt som ledord.

Du reser mot västra Värmland för en av få beboeliga fyrar i Sverige. Sedan den uppfördes i mitten av 1800-talet har den lotsat båtar genom solsken och stormbyar i Vänerfarleden. Idag ägs fyren av femte och sjätte generationen från den förste fyrvaktaren Erik. Samma familj har under 2000-talet inte bara vaktat fyren, utan också restaurerat och renoverat fyren med varsam hand. Fyren har också fått ett helt nytt, tillhörande brygghus, vilket gör att du som gäst också får tillgång till en storslagen och egen brygga, bastu med utblick över vattnet, spabad och modernt kök. Vill du ta en tur på sjön finns också såväl kanot som roddbåt att tillgå.

I paketet ingår

Boende två nätter i egen fyr och brygghus

Egen brygga med utemöbler

Egen vedeldad bastu

Fri tillgång till eget spabad

Tillgång till till kanot, roddbåt och flytvästar

Tillgång till grill

Vår gröna guide till Värmland

Mer information om paketets innehåll

Två nätter i fyr och brygghus

I fyren finns, som mest, sovplatser för åtta personer medan det intilliggande och mer bekvämligt utrustade brygghuset (där badrum, kök, bastu finns) har två sängplatser. Som du förstår: här finns möjligheter både för lilla och det lite större sällskapet. Sänglinnen samt slutstäd ordnar du på egen hand medan täcke/kunde finns på plats, oavsett antal i sällskapet.

Egen brygga med utemöbler

Utanför brygghuset ligger den väl tilltagna bryggan med utemöbler som inbjuder till härligt solnedgångshäng som doftar skärgårdsidyll så det Evert Taube-sjunger om det.

Vedeldad bastu i brygghuset

Strategiskt placerad med utblick mot vattnet ligger brygghusets varma hjärta: den vedeldade bastun. När temperaturen faller utanför dörren kan den värmande tillflykten inte bli så mycket bättre.

Tillgång till spabad

Är Vänerns vatten väl isande? Då finns ett vältempererat spabad att tillgå, längst ut på bryggan. Bubblande eller bara varmt vattenångande? Helt upp till dig!

Tillgång till till kanot, roddbåt och/eller eka och flytvästar

Att ha Sveriges största sjö just utanför dörren är en lyx i sig självt och med boendets kanot och roddbåt/eka kan du se dig omkring runt närliggande kobbar och skär. Kanske hittar du den perfekta klippan för dagens sköna badhäng eller kvällens magiska solnedgång just runt hörnet?

Tillgång till klotgrill vid brygga

Mat till lunch, middag eller brunch? I den här miljön är tillfället för att grilla alltid ett glödhett tips. Vid bryggan finns en grill (av märket Weber) redo för dina utomhusmatlagningsfärdigheter. Grillkol finns att köpa, för självkostnadspris, när andan faller på.

Vår gröna guide till Värmland

När du bokar med oss får du guiden med våra personliga favoriter i Värmland – med tips på hur du på egen hand kan hitta till undangömda pärlor runtom i länet med hållbarhetsprägel som gemensam flagg. Den lotsar dig fram till vandringsleder och andra naturupplevelser och leder dig till bästa lokala restaurangerna och caféerna.

0 Reviews

Tillval

Ange i bokningsformuläret om du önskar något av våra tillägg till denna resa så ger vi förslag utifrån dina önskemål.

Längre vistelse

Vill du stanna längre? Vårt paketerbjudande är flexibelt och du får självklart boka till fler nätter. Ange i så fall antal extra nätter du önskar under "särskilda önskemål" i bokningsformuläret här på sidan.

Boka till fler boendetyper

Är ni ett stort sällskap som vill husera tillsammans på en egen udde? I det sagolikt vackra skärgårdsområdet finns fler charmiga boendetyper av olika karaktär. Vad sägs om ett rymligt båthus med ett härligt loft med sjöutsikt och egen brygga? Eller ett unikt A-frame house med panoramavy över Vänern? Meddela oss om i bokningsformuläret om du önskar få mer information om om fler boendemöjligheter.

Betalning- och avbokningsvillkor

Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
*Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
*Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

Avbokningsvillkor

Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

Allmänna resevillkor

För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

Frånpris (prisexempel)

Frånpriset 1499 kr/person inkluderar boende med del i fyr eller brygghus och samtliga aktiviteter som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval. Räkneexemplet utgår från en bokning av fyra personer.
You don't have permission to register