Top
Image Alt

Frankofilen

Frankrike all the railway.

Frankofilen

per person
10-14 dagar
Bonjour! Ja, på den här kommande resan kan det vara värt att lägga till lite franska glosor i ordförrådet – här är det nämligen (nästan) Frankrike all the railway. Paris på nedfarten, Lyon på uppfarten och en nice riviera väntar däremellan.

Under den här resan, på cirka två veckor, kommer du att få uppleva ett potpurri av franska delikatesser längs järnvägen. På samtliga av ruttens destinationer bor du hos våra miljömedvetna samarbetsboenden.

Frankrikes klassiska pärlor

På nerresan blir din förmodade första anhalt Hamburg – den kreativa staden som tar hållbarhet på största allvar. Nästa stopp gör du i romantiska Paris och strosar runt bland stadens söta kvarter och historiska sevärdheter. Därefter för tåget dig vidare till Nice där du tar del av allt den Franska rivieran har att erbjuda. När turen vänder upp mot norr igen stannar du i läckra Lyon – Frankrikes gastronomiska huvudstad. Hemresan fortsätter sedan via Tyskland och Danmark.

Smidigt med klimatsmart helhetslösning

I vår gröna helhetslösning kommer vi att ordna med det praktiska kring bokning av tåg, boenden och aktiviteter – så att du istället kan fokusera på att se fram emot resans alla upplevelser. Innan du ger dig iväg på vår resa kommer vi besöka alla de boenden du kommer att checka in på – allt för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. När du senare kan slutföra din bokning av resan delar vi också självklart med oss av våra personliga favoriter och insidertips.

När du väljer vår Frankofilen-resa minskar du dina koldioxidutsläpp för transporten rejält jämfört med om du skulle tagit flyget direkt till Nice. Och här får du dessutom flera andra destinationer på köpet. Att åka tåg är också en resa i sig självt, och ett tillfälle att förlora sig i egentid eller skratt och samtal med ditt resesällskap.

Låter det intressant? Hör av dig redan nu!

Skicka in din intresseanmälan idag så meddelar vi dig när resan går att boka!

0 Reviews

  Resplan

  1
  Dag 1: Avresa från din hemort till hållbara Hamburg
  Du väljer när och från vilken station du vill låta Frankofilen i dig ge sig iväg på ett potpurri av franska delikatesser längs järnvägen. På nervägen spanar du in Hamburg - en kreativ stad med hållbart fokus. Här vilar du upp dig en natt på ett av våra boenden med lokalt och ekologiskt engagemang. Vi delar med oss av våra bästa tips till stadens hållbara utbud av allt från caféer, restauranger och barer till matmarknader, kulturevenemang och supermodern lokaltransport. Reser du inte från södra Sverige? Då kanske du vill låta kontinentens imaginära port: Köpenhamn bli ditt första stopp på resan istället? Inga problem. För oss sitter du alltid i första kupé och vi skräddarsyr din res-start för dig.
  2
  Dag 2-4: Paris, paris, paris!
  Dags att släppa ut din inre Frankofil till fullo för idag rullar du in i Frankrikes, tillika, romantikens huvudstad – Paris! Du checkar in på något av våra miljövänliga boenden och stannar några nätter. Flanera runt bland stadens lustfyllda gator och torg och alla historiska sevärdheter. Vi guidar dig till stadens gömda pärlor och bästa gröna utbud.
  3
  Dag 4-11: Nice on the Riviera
  Nu är det dags att förlusta sig med allt Franska rivieran har att erbjuda. Du bor på något av våra boenden med hållbar inriktning i Nice. Här stannar du några dagar och tar enkelt tåget till närliggande städer om upptäckarlusten kallar. Gillar du vandring i vackra berg och små mysiga byar är ett hett tips att ta en utflykt till Gordes Du Verden – Europas Grand Canyon. Vill du bara ta det lugnt i Nice är staden strosvänlig och den flera kilometer långa stranden mitt i stan inte heller helt fel. Har du svårt att välja finner du inspiration i vår resguide. Där tipsar vi om våra gröna favoriter på rivieran. Med våra samarbetspartner och lokala vänner ordnar vi även med aktiviteter som besök på ekologiska vingårdar och historiska byar i närheten. Låt oss veta vad du är intresserade av så ger vi personliga rekommendationer för just dig.
  4
  Dag 11-13: Michelintäta Lyon
  Turen vänder upp mott norr igen. Du stannar två nätter i läckra Lyon, Frankrikes gastronomiska huvudstad. Förutom flera Michelin-krogar finns här även mängder av ekologiska restauranger och caféer med lokal inriktning. Missa inte vår Lyon-guide för våra favoriter!
  5
  Dag 13: Mot Tyskland!
  Efter mer än en vecka i det förlovade Frankrike-landet styr du kosan norröver med Hamburg som mål. Efter uppehåll i Frankfurt rullar tåget in på Hamburgs station när dagen övergår till kväll. Här sover du bekvämt hos något av våra samarbetsboenden på behändigt gångavstånd.
  6
  Dag 14: Hemfärden
  Du lämnar sorlet på Hamburgs centralstation bakom dig och inleder så resan hem, till Sverige. Nu är du fulltankad av intryck och nya upplevelser. Luta dig tillbaka och låt tåget föra dig hemåt. Njut av stunden med ditt resesällskap och passa på att prata om alla minnen ni skapat tillsammans på resan.
  You don't have permission to register