Top
Image Alt

Flottäventyret på Klarälven

Två nätter med flyt i Värmland.

Flottäventyret på Klarälven

2299kr/person per person
2 nätter

Resan kan genomföras maj-augusti.

Letar du efter en naturupplevelse utöver det vanliga? Då har du kommit rätt för den här resan. Under en spännande prova-på-tur flyter du på timrad flotte genom värmländska skogar på vackra Klarälven. Du övernattar i tält på valfri lugn plats i den oändliga opåverkade oasen som kallas allemansrätt.

Att flotta timmer på Klarälven är en lång tradition som sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Då var syftet att smidigt frakta sågverkens trä. Idag är metodiken till mångt och mycket densamma – och på den här resan blir du mitt i ett äventyr med detta historiska färdsätt. Det sägs att resan är målet och timmerflottfärden är just det. Runt varje krön finns något nytt i naturen att vila ögonen på och tillsammans med ditt resesällskap på flotten ser ni till att allt flyter som det ska som en väloljad lagmaskin. Och på tal om sällskapet, flottäventyret passar såväl par som familjen (även med yngre barn) och kompisgänget.

I paketet ingår

En mil på Klarälven, fördelat över två dagar

Två nätter i tält, där tältet ingår

Timmerflottbygge med instruktör

Introduktion till äventyret

Flytvästar och livboj för säker tur

Vår gröna guide till Värmland

Resan har tydlig hållbarhetsprägel och är kvalitetsmärkt av Nature’s Best Sweden, som lyfter fram svenska ekoturism-satsningar. Att färdas med timmerflotte i Värmland har också rankats av National Geographic som en av världens 50 “Tours of Lifetime”.

Mer information om paketets innehåll

En mils timmerflottfärd på Klarälven fördelat över två dagar

I paketpriset ingår en totalt milslång timmerflottfärd på Klarälvens rofyllda vatten, fördelat över två dagar. Efter att själva flotten är färdigbyggd kastar ni loss i Stöllet (Torsby) och glider med älven under en till två timmar. Efter en natt i tältet sätter ni fart på nytt. Efter två till fyra timmar under finaldagen går turen i mål i Björkebo. Sträckan är exakt, men tiderna kan variera en del beroende på vattennivån – som styr flottens hastighet. Totalt tar turen mellan 3,5 till 6 timmar.

Två tältövernattningar

I priset ingår ett tält för övernattning som är anpassat efter antal i resesällskapet. Första natten sätter ni upp detta vid avfärdplatsen för flotten vid Klarälvens camping i Stöllet, med möjlighet att ställa frågor till instruktör. Andra natten stannar ni längs älven och slår upp det på valfri plats på egen hand.

Timmerflottbygge under handledning

Ni bygger flotten själva på morgonen dag två med handledning från instruktör. Allt material som stockar och rep finns tillgängligt och ingår i priset. När flotten är klar och redo för avfärd är den 3 gånger 3 meter stor och väger nästan ett ton.

Introduktion till äventyret

Innan allt tar sin början längs älven får ni (under morgonen dag två) en introduktion för en lyckad färd av arrangörens kunniga instruktörer. Information om flotten och hur ni styr timmerbygget i flytande vatten står på agendan.

Flytvästar och livboj för säker tur

Såväl flytvästar som livboj medföljer för flottfärden.

Grön guide till Värmland

Reser du vidare i Värmland? Då kan du fortsätta utforska landskapet med hållbar inriktning även före eller efter timmerflotten med vår gröna guide. Här hittar du våra favoriter av vandringar och andra naturupplevelser tillsammans med tips på lokala och småskaliga caféer och restauranger.

Särskilda förutsättningar

För att genomföra resan krävs att två på flotten är över 18 år. På en och samma timmerflotte ryms som mest sex personer. Resan är möjlig att göra mellan 5 juni till 28 augusti, med fasta startdagar:

 • 5 juni – 26 juni: Fredagar
 • 2 juli – 18 augusti: Torsdagar, lördagar och tisdagar
 • 21 – 28 augusti: Fredagar

Ange i bokningsformuläret vilket datum ni önskar för resan. Notera att ingen mat (eller utomhuskök) medföljer i paketet. Mataffär finns dock nära Stöllet där avfärden sker.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Vill du resa kollektivt till Stöllet (i norra delen av Torsby kommun) och resans startpunkt? Meddela oss i bokningsformuläret så återkommer vi med förslag på reseupplägg med kollektivtrafik.

  Sovsäck och liggunderlag

  Välj, i formuläret, till om du vill låta arrangören ordna med sovsäck och liggunderlag. Även lakan medföljer, dock inte kudde som du tar med på egen hand.
  Kostnad: 200 kr/person

  Stugboende första natten

  Första natten, före avfärd, spenderas vid Klarälvens camping. Vill du bo i en enklare stuga den natten? Inga problem. Meddela oss i bokningsformuläret. Exempelpriset nedan inkluderar lakan, handdukar och slutstädning.
  Kostnad: 530 kr/person

  Kanot till flotturen

  Till timmerflotten går det att ansluta en kanot, som öppnar upp för att utforska Klarälven (givetvis i takt med flotten) än mer.
  Kostnad: 430 kr/kanot

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast 20 dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 20 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med 20 dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än 20 dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Resevillkor

  För denna resa gäller särskilda resevillkor som skiljer sig från våra allmänna villkor. De särskilda villkoren specificeras under "Betala din resa" och "Avbokningsvillkor" på den här sidan.
  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 2299 kr/person inkluderar del av timmerflotte och boende i tält samt samtliga aktiviteter som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval. Räkneexemplet utgår från en bokning med två vuxna personer.
  You don't have permission to register