Top
Image Alt

Fartfyllda familjen vid Siljan

Tre dagars naturligt äventyr för stor och liten i Dalarna.

Fartfyllda familjen vid Siljan

1999kr/person per person
3 nätter
På den här resan upplever du Rättvik och Siljans vackra natur varvat med äventyr och hissnande utsikter. Du och ditt resesällskap bor hos småskaligt, familjedrivet boende med avskildhet och skönt svängrum.

I Rättvik tycks den långa bryggan ut i Siljan aldrig ta slut. Lika är det med upplevelserna. På den här resan lotsar vi dig och ditt resesällskap fram till naturnära äventyr som passar alla åldrar i närområdet. Här har du nära till badplatser i Siljan och kringliggande upplevelser oavsett väder och humör. Och det kryllar av upplevelser utomhus även utöver dessa: vad sägs om 24 naturreservat på litet avstånd, fräcka vattenfall och ekologiska fikastunder i hembygdsgårdsmiljö?

I paketet ingår

Tre nätter i familjerum eller eget boende med kök

Tre frukostar

Entrébiljetter till klätterpark

Åkbiljetter till sommarrodel

Vår gröna guide till Rättvik

Mer information paketets innehåll

Tre nätter i familjerum eller boende med självhushåll

Du och ditt resesällskap bor hos någon någon av våra småskaliga partners i Rättvik med omnejd. Här finns möjlighet att bo i både familjerum eller i eget boende med självhushåll. Ange gärna vilken boendetyp just du önskar. Frukosten ingår i vårt paketpris oavsett boendeform.

Kul klättring på Högt och Lågt

I en härlig tallskog nära Rättviks centrum finns den, sedan ett år, populära klätterbanan. Här samarbetar ni på höjden i sju olika banor med olika svårighetsgrader (som passar olika åldrar och är lämpliga för barn över 80 centimeter). Banan är gjord helt i trä för att skapa den äkta naturnära känslan. Klätterpass i tre timmar ingår i vårt paket.

Rolig rodel med mervärde

Sommarrodelbanan i Rättvik är lika klassisk som fartfylld. Rättviksbacken erbjuder två parallella banor på 725 meter med läcker utsikt över Siljan. Rodelbanan passar alla åldrar och barn åker i en dubbelrodel med vuxen. I vårt paketpris ingår biljetter som ger tre åk/person.

Vår gröna guide till Rättvik

Rättvik och området kring Siljan är fullt av aktiviteter som nås på korta avstånd. När du bokar med oss får du vår gröna guide där vi lyfter de bästa upplevelserna inom en rad områden; såsom vandringsleder, caféer, restauranger och mer därtill. Genom att använda guiden och följa något av tipsen hjälper du den småskaliga besöksnäringen att växa.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Rättvik har bra tågförbindelser till olika delar av Sverige. Vil ni åka kollektivt? Meddela oss i bokningsformuläret så ordnar vi bokningen.

  Trerättersmiddag i Tällberg

  Vill du och någon, eller alla i sällskapet, uppleva en Dalamiddag av hög klass? Då ska du boka tillvalet till trerättersmiddagen och hos restaurangen i Tällberg (cirka en mil från Rättvik). Här sitter du bland rödmålat timmer och klassisk kurbits och blir serverad en meny, med utvalda lokala smaker (endast drycken tillkommer).
  Kostnad: 525 kr/person (vuxenpris)

  Baka Tuttul

  Tuttul är det traditionella, mjuka tunnbrödet, från Rättvik. Mitt i stan ligger det lilla bageriet där mjölet yr och degar blir till oemotståndliga rullsmörgåsar. Och också du kan bli stjärnbagare a’la Tuttul för en dag. Meddela oss i bokningsformuläret! Efter avslutad förmiddagsbakning ingår fyra paket nygräddade Tuttul-paket, som du själv ligger bakom. Dessutom utlovas erbjudanden på övriga sortimentet exklusivt för deltagarna.
  Kostnad: 480 kr/person

  Kajakpaddling i Siljan eller Dalälven

  En rogivande vacker men samtidigt fysiskt härlig aktivitet är att paddla kajak på Siljan eller Dalälven. Vi har samarbeten med lokal arrangör och hjälper dig att boka en guidad eller egen tur.
  Kostnad: Från 390 kr/kajak

  Guidad vandringstur

  Det kan vara lätt att missa skogen för alla träd, sägs det. Och nog ligger det något i det. Upplev mervärdet med att ha med sig en lokal guide, som känner till platsernas historia, på vandringsturen i Rättvik. Vandringar till bland annat urhäftiga Styggforsens naturreservat och det vackra strövtåget längs Siljan finns i utbudet. Ett lättare mål mat och dryck ingår på alla turer.
  Kostnad: Från 250 kr/person

  Längre vistelse

  Siljansområdet saknar inte saker att se och göra som håller för mer än tre övernattningar. Meddela oss i bokningsformuläret om du vill stanna längre än tre nätter så justerar vi din reslängd.

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 1999 kr/person gäller boende i familjerum och inkluderar samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval. Räkneexemplet utgår från en bokning av två vuxna och två barn.

  Paketresa och dina rättigheter

  De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Friendly Travel kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har Friendly Travel enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
  You don't have permission to register