Top
Image Alt

Ekogården i Sveriges vagga

Två nätter på varsamt renoverad 1800-talsgård i urgammalt kulturlandskap.

Ekogården i Sveriges vagga

2199kr/person per person
2 nätter
Nära Hornborgasjön och dess potpurri av naturupplevelser och historia ligger gården som är i direkt samklang med den rogivande miljön. Här bor du på unikt boende i 1800-talsmiljö med sängar, möbler, inredning och tapeter från en tid när man lagade maten på vedspis. Återvinning, förnybart och ekologiskt genomsyrar hela gårdens arbete.

Trakten runt Hornborgasjön är mer än bara tranor på våren. Här vimlar det av historiska upptäckter bara inom några mils avstånd: Varnhem och Gudhem är bara några av de platser som ger skäl för namnet Sveriges vagga. Och mitt i denna historiska trakt checkar du in – och på sätt och vis ut. Ut från vardagsstress och in till avkoppling. Nära gården hittar du också till traktens många vandringar. Den utmärkta pilgrimsleden passerar just förbi och runt tio naturreservat med vandringsstråk nås inom några få mils radie.

I paketet ingår

Två nätter med del i dubbelrum

Två frukostar

En tvårättersmiddag

Vår gröna guide till Hornborgasjön

Mer information om paketets innehåll

Två nätter i dubbelrum på ekologisk gård med frukost

Gården där du bor ger dig de rofyllda förutsättningarna. Här tas miljöansvaret fullt ut med egen solcellsanläggning som gör gården självförsörjande på el, egen köksträdgård med grönsaker och frukter samt kontinuerligt återbruk. Du bor i en av de mycket varsamt renoverade flyglarna. Här är det breda trägolv och handblåst glas i fönstren. Franska järnsängar, handtryckta tapeter och antik inredning skapar en genuin och rofylld atmosfär. Frukosten består av närproducerade ekologiska råvaror och serveras på antikt porslin.

Tvårättersmiddag på närliggande pensionat

Under den sista kvällen går resan till det närliggande lilla familjeägda pensionatet, under 30 minuters färdväg bort. Här serveras en tvårättersmiddag med närproducerade och till stor del ekologiska råvaror. Här finns inte någon färdig meny, utan tillgången på de bästa råvarorna och säsongen är det som styr. Middagen avnjuts med utsikt över sjön Emten. Endast kostnad för dryck tillkommer.

Vår gröna guide till Hornborgasjön

Trakterna runt Hornborgasjön är inte bara vackra. Det finns också gott om möjligheter att semestra med ett hållbart fokus med besök till lokala, småskaliga, aktörer på många platser. Med vår gröna guide som är inkluderat i paketet hittar du till just dessa – och får våra tips på våra favoritvandringar och naturupplevelser i området.

0 Reviews

  Tillval

  Ange i bokningsformuläret om du önskar något av våra tillägg till denna resa så ger vi förslag utifrån dina önskemål.

  Transport

  Närmaste station från boendet är Falköping, ungefär 50 minuters kollektivresa bort. Vissa tider på dygnet är det klart görbart. Meddela oss i bokningsformuläret så undersöker vi möjligheterna.

  Längre vistelse

  Den historiska trakten, vandringsmöjligheterna och bara möjligheten till att få stanna på gården lite längre är skäl så goda som några till att stanna en eller flera nätter till. Är du och ditt sällskap intresserade av att lägga till extranätter? Ange detta i bokningsformuläret så justerar vi till önskad reslängd.

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 2399 kr/person inkluderar del i dubbelrum och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.

  Paketresa och dina rättigheter

  De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Friendly Travel kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har Friendly Travel enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
  You don't have permission to register