Top
Image Alt

Stora öluffen

En vecka i Vänerskärgårdens natur.

Stora öluffen

4899kr/person per person
7 nätter
På den här resan upplever du Vänerns orörda och Unesco-utnämnda öliv utanför Mariestad. Du bor lika vackert som strategiskt på Torsö i timmerstuga i genuin, gammal stil, med modern bekvämlighet. Precis utanför dörren väntar Vänerns storslagna vattenrike som du upptäcker under en vecka fylld av naturens lugn kryddad med vandring, cykling, båttur och lokala smaker.

Färden för din resa till Vänerskärgården går till öarna Torsö och Brommö som alla är tre riktiga naturparadis. Du bor längst ut på den största ön, Torsö, där resan har sin genomgående utgångspunkt. Till Torsö kommer du via bron från fastlandet i Mariestad (som ligger ungefär två mil bort), medan Brommö nås med en kort båttur från ditt Torsö-boende. Under hela veckan kan du vila ögonen på Vänerns guppande vågor från ditt tillfälliga hemmafönster, granne med restaurangen som serverar lokalproducerad mat i skärgårdsmiljö.

I paketet ingår

Sju nätter med del i timmerstuga med sjöutsikt

En trerättersmiddag i skärgårdsmiljö

En cykeldag på Brommö med lunchpaket

Vandringskartor

Vår gröna guide till Vänerns öar kring Mariestad

Mer information om paketets innehåll

Sju nätter i timmerstuga med sjöutsikt

Ett stenkast från vattnet ligger den (ny)timrade stugan som byggts med trädetaljer för att matcha den naturliga ö-miljön. Här bor du luftigt med eget kök, WC/dusch och stora sällskapsytor. Stugan, som har balkong och altan som vätter mot Vänern, är 70 kvm och passar både mindre och större sällskap. Sovplatser finns för sex personer.

Trerättersmiddag i skärgårdsmiljö på ankomstkvällen

Några få meter från boendet ligger skärgårdsrestaurangen där du med vidd utsikt över Vänern blir serverad en trerättersmiddag. Råvarorna hämtas från lokala producenter och är ekologiska och KRAV-märkta i största möjliga mån. Endast drycken tillkommer och såväl vegetariska som veganska alternativ finns.

En cykeldag på bilfria Brommö

Från boendet på Torsö går det flera gånger dagligen färja över till grannön Brommö – ön är helt bilfri (förutom för de fast boende). Båtturen, som bara tar fyra minuter, leder dig till en ö fylld av sköna cykelleder, kittlande klippor, vidsträckta stränder och tyst natur. Allt inom häpnadsväckande korta avstånd. På Brommö finns ingen livsmedelsaffär, men misströsta inte. I paketpriset ingår en mättande lunchkorg och även cykel i rätt storlek. Dagen för ditt Brommö-besök bestämmer du och meddelar boendet i samband med incheckning.

Vandringskartor

På Torsö och på de andra öarna finns mängder av naturnära vandringsstråk. Av boendet får du tillgång till vandringskartor som hjälper dig att hitta rätt.

Vår gröna guide till Vänerns öliv kring Mariestad

Vänerskärgården och området kring Mariestad vimlar av upptäckter både i naturen och hos familjeägda aktörer. Med vår gröna guide får du våra tips på hur du utforskar resmålet med hållbarhetsfokus, samtidigt som du bidrar till den lokala besöksnäringen.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Från Mariestad till Torsö går det dagliga lokalbussar. Vill du åka kollektivt från din hemadress till boendet? Meddela oss i bokningsformuläret så undersöker vi möjligheterna för just dig.

  Frukost

  Vill du hellre äta skärgårdsrestaurangens frukost än din egenlagade? Meddela oss i bokningsformuläret så plussar vi på det på din bokning.
  Kostnad: 100 kr/person

  En båtdag till oexploaterade nationalparken Djurö

  En lokal skeppare och guide möter upp på boendet och styr den 30 minuter långa färden mot Djurö där egna upptäcksvandringar väntar. Djurö (och dess skärgård) beskrivs ofta som Sveriges mest exklusivt islolerade skärgård. Under en heldag på ön får du en unik möjlighet att att utforska det oexploaterade naturlivet. Lunchpaket ingår.
  Kostnad: Cirka 950 kr/person 

  Ytterligare middagspaket

  Avnjuta ytterligare en trerättersmiddag på bryggan och restaurangen som serverar lokalproducerad mat med ekologiskt fokus? Vi klandrar dig inte.
  Kostnad: 490 kr/person (dryck tillkommer)

  Fiskeäventyr i Vänerskärgården

  Upplev det bästa av Mariestad skärgård med en heldagstur av fiske i vacker och omväxlande natur. Med en kunnig guide vid din sida leds du till perfekta fiskevatten och personliga smultronställen. Vid en lämplig ö går ni i land och njuter av en god lunch, kaffe och kaka innan äventyret till sjöss fortsätter. Har vi dig på kroken? Meddela oss intresse i formuläret.
  Kostnad: Cirka 1000 kr/person (Båten tar max fyra personer vid heldagstur)

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 4899 kr/person inkluderar boende och samtliga aktiviteter/middagar som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval. Räkneexemplet utgår från en bokning av ett sällskap på fyra personer i en timmerstuga.
  You don't have permission to register