Top
Image Alt

Dalslands ekoguld

Två nätter i naturskön off grid-stuga.

Dalslands ekoguld

4799kr/person per person
2 nätter
Skala av, koppla ner, men samtidigt växla upp både boendestandard och naturnära wow. Är det ens möjligt? Jorå. I Dalsland! Här finns boendet som utsetts till Sveriges mest hållbara reseupplevelse – där naturlig lyx och återbrukat byggnadsmaterial går hand i hand. Välkommen till en allt-ingår-resa med 100 procent genuin känsla.

I lilla Köpmannebro finns den stora boendeupplevelsen Swedish Country Living. Här råder lugnet och sjönära läge (40 meter från stranden!) i ett unikt Hermitage-koncept, där avkopplingen går via hållbarhet som grön tråd. Alla läckert arkitektdesignade stugor är byggda med naturmaterial från närområdet och av återbrukat byggnadsmaterial. Stugorna är off grid, utan el och vatten men håller hög boendestandard för en skön symbios av enkelhet och bekvämlighet. Tack vare ett noga uttänkt kretsloppshus finns också cirkulärt vattensystem som rinner genom hela boendeanläggningen och som möjliggör dusch- och toalettmöjligheter.

I paketet ingår

Off grid-stuga, två nätter

Två närproducerade middagar

Rikliga frukostar

Lunchpaket

Vandring i Ronja Rövardotters fotspår

Fri tillgång till kanot/kajak

Mer information om paketets innehåll

Två nätter i off grid-stuga

Områdets tre off grid-stugor är rymliga, och perfekt utformade för dig som reser som par/duo. Stugorna byggda med trä från trakten och har återvunna dörrar och fönster för ett minskat klimatavtryck. Eldstäder/kamin finns i varje stuga för kombinationen av mys/uppvärmning och utvalda designinslag, i form av möbler och attiraljer, formar den rätta känslan. Hundvänlig stuga finns.

Middagar med närproducerat på menyn

Båda kvällarna blir du serverad middag med närproducerat på tallriken. Den första kvällen sker kvällsmåltiden i det läckra orangeriet med råvaror från gården. Den andra middagen serveras på närliggande Brasseriet i Håverud, en restaurang med fisk som särskild specialitet.

Rikliga frukostar

När solen vänder uppåt över horisonten väntar frukost där härodlat är grejen. Gårdens grönsaker, som odlas enligt permakultur-metod, utgör en del av frukosten efter säsong. Hembakat surdegsbröd finns alltid till hands.

Lunchpaket

Efter en första natt i Dalsland är det dags för en dag i naturen. Kanske satsar du på en vandring i Ronjas fotspår (se nedan)? Eller kanske föredrar du att bara vara och andas in den friska skogsluften? Oavsett vad så ser boendeparet till att energinivån hålls i schack och bistår med ett lunchpaket för ett lika gott som nyttigt bränsle under dagens gång.

Vandring i Ronja Rövardotters fotspår

Vem minns inte den hänförande naturen från inspelningarna av Ronja Rövardotter? Faktum är att filmatiseringen av Astrid Lindgrens klassiker ägde rum nära boendet! Under dag två får du, som vill, chansen att vandra i rumpnissarnas förlovade land i det som utanför fablernas värld går under namnet Sörkattens naturreservat. Missa inte den enastående utsikten från bergstoppen som du upptäcker längs två timmars-leden som tar dig till norra änden av reservatet.

Fri tillgång till kanot/kajak

Under hela vistelsen har du tillgång till kanot/kajak för fria turer efter behag.

0 Reviews

  Tillval

  Ange i bokningsformuläret om du önskar något av våra tillägg till denna resa så ger vi förslag utifrån dina önskemål.

  Längre vistelse

  Vill du stanna längre? Vårt paketerbjudande är flexibelt och du får självklart boka till fler nätter. Ange i så fall antal extra nätter du önskar under "särskilda önskemål" i bokningsformuläret här på sidan.

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 4799 kr/person inkluderar boende i off grid-stuga under två nättee, exklusive eventuella tillval. Räkneexemplet utgår från en bokning av två personer.
  You don't have permission to register