Top
Image Alt

Daladrömmen

Fem nätter under en rundresa i Dalarnas drömmiga landskap.

Daladrömmen

4499kr/person per person
5 nätter
Välkommen till en fem nätter lång rundtur i Dalarna där du sover söta drömmar på spektakulär boplats och på familjeägda gårdar. Överallt har du nära till bad och Siljanområdets pittoreska stjärnhimmel vad gäller klart lysande utflyktsmål.

Dalarnas naturupplevelser och småskaliga upptäckter är praktiskt taget lika många som de faluröda husen i trakten. På den här resan gör du behändiga förflyttningar på korta avstånd i Siljans förlovade land fördelat på tre anhalter. Genom våra samarbetsboenden i Tällberg och Rättvik får du tillgång till genuin dalatradition i en skön mix med rofylld natur dit bara den behagliga tystnaden når. Du börjar i Tällberg med den sagolika utsikten över Siljan, fortsätter till Rättvik med den till synes ändlösa bryggan och avslutar norr om Rättvik på ett boende som saknar få jämförelser.

I paketet ingår

Två nätter med del i dubbelrum eller lägenhet i Tällberg

Två nätter med del i dubbelrum eller lägenhet i Rättvik

En natt med del i naturboende norr om Rättvik

Frukost på samtliga boenden

En vegetarisk grillmiddag

Våra gröna guider till Leksand och Rättvik

Mer information om paketets innehåll

Fem övernattningar i naturnära miljö i Dalarna

Paketpriset inkluderar fem övernattningar, fördelat på tre olika boenden med olika profil – men där det naturnära är ett övergripande tema.

Två nätter på familjeägt boende med utsikt i Tällberg

Två nätter spenderar du och ditt resesällskap i Tällberg, med vidunderlig utsikt över Siljan. Här bor du på anrikt boende med mysfaktor, med inkluderad frukost och eget badrum på rummet.

Två nätter i Rättvik med ro

Resan ger dig också den schyssta rätten att upptäcka Rättviks palett av bad, vandringsturer och äventyr. Du och ditt resesällskap checkar in hos ett av våra samarbetsboenden som i liten skala driver sin verksamhet på gångavstånd från Siljans vatten. Oavsett rumstyp ingår frukost och eget badrum.

En natt på månen norr om Rättvik

Din resa till Dalarna innehåller en natt i en unik boendemiljö, norr om Rättvik. Här bor du i avskildhet bland trädtopparna med egen vedkamin och stora ljusinsläpp. Hemlagad frukost ingår och WC/badrum finns i nära anslutning till sovplatsen.

En vegetarisk grillmiddag

När du anländer till boendet i norra Rättvik förbereder värdparet ett vegetariskt grillpaket. När hungern faller på står du för själva grillningen med skogen som naturlig fond. Maten ingår i priset, medan drycken tillkommer.

Våra gröna guider till Leksand och Rättvik

När du bokar med oss får du guider med våra personliga favoriter runt om i Leksands och Rättviks kommun – med tips på hur du på egen hand kan upptäcka trakterna med hållbart fokus. De leder dig till alltifrån de vackraste vandringslederna, badplatserna och naturupplevelserna till det bästa urvalet av lokala restauranger, caféer och mikrobryggerier.

0 Reviews

  Resplan

  1
  Dag 1: Dags för drömlika Dalarna!
  Efter en dag på vägen/järnvägen närmar du dig din första anhalt: Tällberg. ”Hur många röda hus kan det finnas?” tänker du för dig själv samtidigt som det familjeägda och anrika boendet närmar sig längs kulliga vägar. Här checkar du in och njuter av Siljans prakt som breder ut sig nedanför höjden.
  2
  Dag 2: Tällberg och Leksand
  Efter att ha avnjutit en frukost i genuin Dalamiljö ligger klasvis av möjliga upptäckter och upplevelser framför dina fötter. Vandringsleder, lokalt hantverk, caféer i hembygdsgårdsmiljö – eller kanske ett dopp i det Siljansblå? På korta avstånd finns något för alla smaker vid sjöns södra stränder. Svårt att välja russinen ur kakan? Ta gärna en titt i vår gröna guide där vi tipsar om våra lokala favoriter.
  3
  Dag 3: Viker av till Rättvik
  Du byter en Siljanutsikt mot en annan när den en mil korta färden går vidare till Rättvik. Du hinner knappt säga ”Du får vila sen”, i din Gunde Svan-hyllning, till ditt morgontrötta resesällskap innan den majestätiska Rättviksbryggan uppenbarar sig. Väl i Rättvik kan du ta den badvänliga vandringen längs vattenlinjen, lekfullt dansa ner längs den klassiska sommarrodeln-banan eller ta del av stadens smaker på tunnbrödsbageri eller på ekologiskt café. Efter en dag i farten vilar du ut på det familjedrivna boendet som gjort hemtrevligt till ett av sina adelsmärken.
  4
  Dag 4: Mera Rätt(vik)
  Du slukar det nybryggda kaffet lika hungrigt som den lokala bryggan äter sig ut i Siljan från Rättviks stadskärna. Du är redo att fortsätta dina Rättviks-upptäckter. Kanske står en klättertur på agendan? Eller hann du inte med de lokala höjdpunkterna från vår gröna guide under gårdagen? Tidpunkten kan nu vara den rätta. Kanske faller något av våra middagstips dig i smaken?
  5
  Dag 5: Kort resa mot stor naturupplevelse
  Efter en sista förmiddag i de mer centrala delarna av Rättvik beger du dig aningen norrut inom kommungränsen. Resan är ungefär 30 minuter kort men det boende som väntar dig är något annat än det generiska hotellet. I trädtopparna hänger din egen måne för natten där den behagliga tystnaden råder. Under kvällen tillreder du det vegetariska grillpaketet (som medföljer resans pris) innan du somnar på månen, under stjärnornas sken.
  6
  Dag 6: Soluppgång på månen
  Solen går upp även på månen. Åtminstone här i Rättviksskogen. Du äter frukosten som värdparet Willem och Mireille serverar vid boendet, kanske finns deras eget utvunna björkvatten tillgängligt just den här morgonen? Innan du går ner för landning och lämnar Dalarna för den här vändan ser du dig om. Om tiden finns tar du kanske en extrasväng till vårt ekologiska favoritcafé som vi tipsar om i vår gröna guide?

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Vi hjälper dig gärna att boka klimatsmart transport hela vägen till ditt resmål i naturnära miljö. Meddela oss varifrån du vill åka så ger vi förslag och ordnar med bokning av biljetter. Mellan Tällberg och Rättvik går såväl bra tåg- som bussförbindelser.

  En trerättersmiddag på Tällbergs bäst rankade restaurang

  Vill du uppleva det som White Guide menar är Tällbergtraktens bästa restaurang? Du sitter bland rödmålat timmer och klassisk kurbits och blir serverad en meny, med utvalda lokala smaker (endast drycken tillkommer). Meddela oss i bokningsformuläret så lägger vi till det till just din resa.
  Kostnad: 525 kr/person (dryck tillkommer)

  Paddla kajak (tillgängligt både i Leksand och Rättvik)

  En rogivande vacker men samtidigt fysiskt härlig aktivitet är att paddla kajak på Siljan eller Dalälven. Vi har samarbeten med lokal arrangör och hjälper dig att boka en guidad eller egen tur.
  Kostnad: Från 390 kr/kajak

  Klättring bland trädtoppar på Högt och Lågt i Rättvik

  I en härlig tallskog nära Rättviks centrum finns den, sedan ett år, populära klätterbanan. Här samarbetar du och ditt sällskap på höjden i sju olika banor med olika svårighetsgrader (som passar olika åldrar). Banan är helt gjord helt trä för att skapa den äkta naturnära känslan. Klätterpass i tre timmar kan läggas till för din resa.
  Kostnad: 310 kr/person för tretimmarspass (prisexemplet gäller för personer över 140 cm)

  Rättviksrodel with a view

  Sommarrodelbanan i Rättvik är lika klassisk som fartfylld. I två parallella banor styr du rodeln ner i banan med läcker utsikt över Siljan. Rodelbanan passar alla åldrar och barn åker i en dubbelrodel med vuxen. Meddela oss i bokningsformuläret om denna fartfyllda aktivitet lockar!
  Kostnad: 60 kr/person för tre åk

  Baka traditionsrikt tunnbröd i Rättvik

  Tuttul är det traditionella, mjuka tunnbrödet, från Rättvik. Mitt i stan ligger det lilla bageriet där mjölet yr och degar blir till oemotståndliga rullsmörgåsar. Och också du kan bli stjärnbagare a’la tuttul för en dag. Efter avslutad förmiddagsbakning ingår fyra paket nygräddade Tuttul-paket, som du själv ligger bakom. Dessutom utlovas erbjudanden på övriga sortimentet exklusivt för deltagarna.
  Kostnad: Cirka 480 kr/person

  Guidad vandringstur

  Det kan vara lätt att missa skogen för alla träd, sägs det. Och nog ligger det något i det. Upplev mervärdet med att ha med sig en lokal guide, som känner till platsernas historia, på vandringsturen i Rättvik. Vandringar till bland annat urhäftiga Styggforsens naturreservat och det vackra strövtåget längs Siljan finns i utbudet som bär ekoturismens prägel. Ett lättare mål mat och dryck ingår på alla turer.
  Kostnad: Från 250 kr/person

  Längre vistelse

  Tycker du att fem nätter känns för knappt om tid och vill utforska närområdet mer? Meddela oss om du vill förlänga resan med fler nätter på din resa till Dalarna så anpassar vi paketresan efter din önskade längd.

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på aktuella boenden kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 4499 kr/person inkluderar del i dubbelrum och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.

  Paketresa och dina rättigheter

  De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Friendly Travel kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har Friendly Travel enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
  You don't have permission to register