Top
Image Alt

Hissnande Cinque Terre

Dramatisk natur, italienska gränder och ändlösa fotogeniska miljöer.

Hissnande Cinque Terre

per person
10-14 dagar
Vi bjuder på dramatisk natur, italienska gränder och ändlösa fotogeniska miljöer när resan bär av till, i tur och ordning, Garda, Ligurien och Toscana på den här olivolje-doftande upplevelseturnén.

På den här ungefär två veckor långa resan får du en smak av sydtyska Bayern och upplever våra genuina favoriter i norra Italien när du, i tur och ordning, gör uppehåll vid Gardasjön, Cinque Terre och Florens. På samtliga destinationer bor du hos våra samarbetsboenden som alla har miljöinriktning.

Bli ett med naturen i Tyskland och Italien

Efter kortare stopp i Köpenhamn och Hamburg stannar du till lite längre Bayerns grönskande vardagsrum, München. Här flanerar du i ändlösa Englisher Garten och kryssar mellan grönsaks- och ölhaken på Viktualienmarkt.

Du fortsätter den naturligt vackra resan till Gardasjön där våra familjedrivna boenden tar emot dig med öppna italienska armar. Och Italien har mer för dig. För ner till kusten, mellan Genoa och Pisa, hittar du hem till de fem ländernas land – Cinque Terre. Här ligger de fem bergsbyarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore på ett pärlband längs de dramatiskt sluttande bergen. Här finns fantastiskt mycket att se och upptäcka – och det är enkelt att ta sig fram by, till by både till fots och med de täta tågavgångarna. Som om det inte vore nog avrundar du din Italien-tur med att flanera under några dagar i lika historietäta som torgtäta Florens.

På din färd hemåt gör du uppehåll i Tyskland, där hållbara Hamburg med sina historiska tegelbyggnader, hållbarhetsfokuserade stadsdelen Hafencity och fiskmarknader säger gutentag innan du rullar vidare mot landet lagom.

Grön helhetslösning ger dig en bekväm resa

I vår gröna helhetslösning kommer vi ordna med allt det praktiska kring bokning av tåg, boenden och aktiviteter, för att du lugnt istället ska kunna fokusera på att se fram emot resans alla upplevelser. När du kan boka resan (när pandemi-läget är ett annat) kan du vara trygg med att vi träffat ägarna till samtliga våra samarbetsboenden och smakat av just den mat och de upplevelser vi sedan tänkt att erbjuda dig. Så att just din resa ska bli så bra som möjligt.

När du väljer vår Hissnade Cinque Terre-resa minskar du dina koldioxidutsläpp för transporten rejält jämfört med om du skulle tagit flyget istället. Och varför nöja sig med ett resmål till en slutdestination när en komplett tågresa kan servera dig många fler? På själva tågresan får du dessutom möjlighet att uppleva längs vägen (det kan löna sig att titta ut) och tid för att umgås med ditt resesällskap.

Gör en intresseanmälan redan nu!

Redan nu kan du hålla dig uppdaterad om när resan går att boka genom att skicka in en intresseanmälan i formuläret här på sidan. Gör det redan idag och hoppa på tåget mot en mer hållbar framtid!

0 Reviews

  Resplan

  1
  Dag 1: Mot Köpenhamn
  Du väljer när och från vilken station du vill starta din resa mot hissnande Cinque Terre. Färgstarka Köpenhamn blir ditt första stopp där du bor du på ett av våra miljömedvetna hotell nära stationen. Vi tipsar om våra favoriter i Köpenhamns stora utbud av ekologiska restauranger, lokala matmarknader och second hand-butiker. Reser du från södra Sverige och snabbt vill ta dig mot sydligare breddgrader? Då kanske du vill säga "Hallo" till Hamburg redan din första resdag istället? Inga problem. Vi skräddarsyr självklart din res-start, med dig i första kupé.
  2
  Dag 2-3: Halt i hållbara Hamburg
  Du packar din väska i Köpenhamn och kliver på tåget mot Hamburg. Här ligger kvällen för dina fötter och du har tid att upptäcka den, för ganska många, doldis till miljonstad. Varför inte ta en middag på något av våra ekologiska restaurangtips? Eller titta in hållbarhetsinriktade stadsdelen Hafencity.
  3
  Dag 3-5: Mot mångbottnade München

  München är mer än bara en tågknut. I distriktet Bayerns huvudstad finns parker i klasar, ölhallar i klassiskt stuk och ett flanerar-vänligt stadsliv som för tankarna till sydligare länder. Här uppehåller du dig ett par nätter. Värmepåslag? Då kan du svalka dig mitt i staden, eller ta pendeltåget till någon av alla omgivande sjöar under timmen. Stadsliv med bonus på semestertallrik.

  4
  Dag 5-7: Gott, godare Garda
  Gardasjön är inte bara en hänförande vacker plats. Här finns också aktiviteter för alla smaker. Vad sägs om vandring, yoga, cykling, bad, vinprovning? Sa vi förresten att maten är helt otrolig? I vår resguide tipsar vi om våra lokala favoriter av det magnifika utbud som finns runt sjön.
  5
  Dag 7-10: Ankomst till de fem ländernas land

  Italien har mer till dig. För ner till kusten, mellan Genoa och Pisa, hittar du hem till de fem ländernas land – Cinque Terre. Här ligger de fem bergsbyarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore som ett pärlhalsband längs de dramatiskt sluttande bergen till hals.

  Här finns fantastiskt mycket att se och upptäcka – och det är enkelt att ta sig fram by, till by både till fots och med de täta tågavgångarna. Du bor hos någon av våra samarbetsboenden som driver småskaliga familjeboenden, som i flera fall driver egna ekologiska odlingar.

  6
  Dag 10-12: Möte med fina Florens
  Efter att ha tagit del av pittoreska Garda och Cinque Terre går din resa vidare sydost till de ändlösa vackra torgens stad – Florens. Här bor du hos någon av våra småskaliga hotell nära stadens mitt, eller något utanför, och tar i valfri takt del av stadens förtjänster. Och det finns många. I vår resguide hittar du tips om de bästa miljömedvetna restaurangerna och får ett och annat glasstips som står ut, bortom Piazza della Signorias turistfällor.
  7
  Dag 12: Mot München
  För att du inte ska få skörbjugg av all, välsmakande, pasta är det hög tid att säga hejdå Italien. Färden hemåt börjar. Men än är inte resan över! Du tar en natt i mysiga München – och varför inte testar ett av våra restaurangtips innan du intar dygnsvilan.
  8
  Dag 13-14: Skandinavien calling
  Du färdas genom Tyskland och Danmark dina två sista resdagar, utanför Sveriges gränser. Beroende på var i Sverige du bor, och hur du vill disponera dina sista dagar på europeisk mark stannar du till och övernattar i Hamburg och/eller Köpenhamn. Här finns chans att förverkliga önskade upplevelser du inte hann med på vägen ner. Eller förstås att göra ett besök hos en gammal favorit. Luta dig tillbaka på resans sista färd och ta in resans alla fantastiska upplevelser som värmer gott i hjärtat
  You don't have permission to register