Top
Image Alt

Barbeque på månen

Ta stegen mot himlahöjden utanför Rättvik.

Barbeque på månen

1699kr/person per person
1 natt
Manegen av granris är krattad till en unik boplats – och natt – i Dalaskogen. Här bor du bland trädtoppar och sjö i stillhet.

Norr om Rättvik ligger platsen som övernattningsguden inte glömde. I skogsbrynet finns de två naturrummen som inte liknar mycket annat du spenderat natten i. Utrustade med värmande kamin och stora ljusinsläpp inbjuder de till stjärnklara kvällar där du bor i ett med naturen. På nära avstånd kan du sedan upptäcka vandringsleder, badplatser och ortens ekologiska hantverkscafé. 

I paketet ingår

Naturboende, en natt

Vegetariskt middagspaket

Frukost

Tillgång till mysig tältbastu i skogsbrynet

Vår gröna guide till Rättvik

Mer information om paketets innehåll

En natt på unikt naturboende

Boendet är utrustat med sänglinnen och en kamin där du själv reglerar värme. Sovplatser finns för två vuxna och ett till två barn. Dusch och toalett ligger i nära anslutning till sovplatsen. På morgonen serveras frukost, utomhus vid vettigt väder, eller i huvudbyggnaden. Då och då finns boendets eget utvunna björkvatten på frukostbordet – missa inte! Bonus: för dig som gillar hetta finns en mysig tältbastu, som rymmer två personer, redo i att använda i samband med övernattningen. Utan extra kostnad.

Vegetarisk grillmiddag

På ankomstkvällen förbereder värdparet ett vegetariskt grillmiddagspaket med mindre dessertöverraskning. När hungern faller på ordnar du själv grillningen i anslutning till det mysiga uteköket med skogen som naturlig fond. Maten ingår i priset, likaså en enhet valfri dryck.

Vår gröna guide till Rättvik

I vår gröna guide, som du får före avfärd, delar vi med oss av våra favoriter i Rättvikstrakten som alla har hållbarhet som en gemensam nämnare. Den leder dig fram till vandringsleder, utvalda caféer och restauranger. Tipsen i guiden lotsar fram till familjeägda aktörer och gör att du aktivt kan bidra till den småskaliga besöksnäringen i bygden.

0 Reviews

  Tillval

  Saknar du något i resans grundpaket? Ange i bokningsformuläret om det är något särskilt som faller dig i smaken bland våra tillval, så anpassar vi resan efter dina önskemål.

  Transport

  Med lokalbuss från Rättviks tågstation når du vårt boende på ungefär en timme, avgångarna är ungefär åtta till antalet dagligen. Vill du ha hjälp med att boka transport med kollektivtrafik från hemmet till boendet? Meddela oss i bokningsformuläret.

  Soluppgångsvandring med frukost

  Vill du vakna upp med naturen? Under en guidad morgonvandring (på cirka tre timmar) får du under avslappnade former lära dig om trakten i takt med att dagen gryr. Ni stannar till och tar en frukost, på en vacker plats, innan ni traskar vidare. Exakt tid för avfärd och vandringslängd bestämmer du tillsammans med guiden (som oftast är någon av Willem eller Mireille, boendets värdpar).
  Kostnad: 350 kr/per person, barn upp till 12 år betalar 200 kr/person.

  Hyr mountainbike och upptäck naturen från cykelsadeln

  I den omliggande skogsmiljön vimlar det av cykelleder, väl lämpade för pumpade moutainbikedäck. Boendet har samarbete med lokal cykelleverantör, och står för underhållna cyklar som är redo för dig.
  Kostnad: 250 kr/per person (fyra timmar), 500 kr/per person (heldag)

  Längre vistelse

  Vill du stanna längre? Vårt paketerbjudande är flexibelt. Önskar du stanna längre i den rogivande skogsmiljön utanför Rättvik, meddela oss antal extra nätter i bokningsformuläret här på sidan.  

  Betalning- och avbokningsvillkor

  Vi hoppas att du gillar vårt resepaket. Här hittar du praktisk information om hur du bokar och betalar samt våra resevillkor.

  Boka din resa

  1. Skicka en bokningsförfrågan via formuläret här på sidan.
  2. Utifrån din bokningsförfrågan skickar vi ett bokningserbjudande med exakt prisuppgift och mer information om boendet och din resa. Bokningserbjudandet gäller så länge tillgänglighet på boendet kan erbjudas.
  3. Du bekräftar resan genom att svara “JA” till info@friendlytravel.se.
  *Om det visar sig att någon del i paketet ej är tillgängligt under dina valda datum ger vi förslag på likvärdigt alternativ.

  Betala din resa

  1. Du betalar 20 procent av resans totalpris inom fem dagar från bekräftad bokning.
  2. Du betalar resterande 80 procent av resans totalpris senast sju dagar före avresa.
  *Vid bokning senare än 14 dagar före avresa betalas hela resans pris inom fem dagar eller enligt det förfallodatum som specificeras i din bokningsbekräftelse.
  Samtliga betalningar gör du till Bankgiro 5435-5839 eller till swishnummer 123 559 37 02.

  Avbokningsvillkor

  Kostnadsfri avbokning gäller till och med sju dagar före avresa. Då återbetalas hela resans belopp, exklusive eventuella transportbiljetter som i normalfallet inte är återbetalningsbara. Vid avbeställning senare än sju dagar före avresa betalar du hela resans pris. En eventuell avbokning ska meddelas info@friendlytravel.se.

  Allmänna resevillkor

  För fullständiga villkor för denna resa - se våra allmänna resevillkor.

  Frånpris (prisexempel)

  Frånpriset 1699 kr/person inkluderar del i dubbelrum (naturboende) och samtliga aktiviteter/måltider som ingår i resepaketets grundutbud, exklusive eventuella tillval.  
  You don't have permission to register