Top
Image Alt

Badstaden Gdańsk

Upplev badstaden Gdánsk, pulserande Berlin, färgstarka Köpenhamn och hållbara Hamburg i den här nordeuropeiska rundresan.

Badstaden Gdańsk

per person
7-10 dagar
Bästa kombinerade stad och bad-stad nära Skandinavien? I polska Pommern finns svaret i historietäta Gdańsk. Här mår du gott i en progressiv stad med välbevarade kullerstensgator. Lägg till ett pulserande Berlin och ett hållbart Hamburg och den här nordeuropeiska rundresan är komplett.

På den här cirka tio dagar långa resan gör du uppehåll i alltid intressanta Köpenhamn, coola Berlin och hållbara Hamburg utöver det mångfacetterade slutmålet för resan: Gdańsk. På samtliga destinationer bor du hos våra samarbetsboenden, med lokal förankring, som alla har miljöfokus.

Heta Berlin och uppstickaren Gdańsk

Din resa, med slutmål Gdańsk, stannar troligen allra först till i Köpenhamn. Vi tipsar om våra genuina favoriter som gör att du smidigt kan hitta essensen bland stadens sevärdheter. Sedan väntar Berlins lokala matmarknader och oändligt hippa bar- och restaurangutbud under ett par intrycksrika dagar innan Gdańsk kallar på dig.

Väl i Polen kan du med lätthet blanda strandhäng, mysig stadsmiljö med besök hos våra favoritrestauranger som håller den lokalproducerade fanan högt. I Gdańsk finns allt detta och mer därtill och här bor du och trivs i flera nätter.

Du vänder åter till norra Tyskland för resans sista destination: Hamburg. Här hinner du utan hets med att ta den skapligt vidunderliga båtturen och spana in det väldiga – och välsmakande – food truck-utbudet på ”Fischmarkt” innan färden är all.

Klimatsmart helhetslösning förenklar din resa

I vår gröna helhetslösning kommer vi se till att ordna med allt det praktiska kring bokning av tåg, boenden och aktiviteter. Så du slipper bokningsoro och istället kan fokusera på att se fram emot resans alla upplevelser. Vi har också träffat våra samarbetspartners som du kommer att hälsas välkommen av längs hela resan. Helt enkelt så att din kommande resa ska bli så tröskelfri och, rätt och slätt, rolig som möjligt.

När du väljer vår Badstaden Gdańsk-resa minskar du dina koldioxidutsläpp för transporten avsevärt jämfört med om du skulle tagit flyget direkt till och från Gdańsk, och här upplever du dessutom flera andra resmål på köpet. Medan tåget tuffar på kan du också passa på att låta tiden springa iväg: ibland kan synen utanför fönstret, eller kanske innanför mot den du håller kär vara rätt spektakulär.

Anmäl ditt intresse redan nu!

Skicka in din intresseförfrågan redan idag och hoppa på tåget mot en mer hållbar framtid!

0 Reviews

  Resplan

  1
  Dag 1: Mot Köpenhamn
  Du väljer när och från vilken station du vill starta ditt nordeuropeiska äventyr. Kontinents imaginära port Köpenhamn blir ditt första stopp. Här bor du på ett av våra stationsnära hotell, som alla på ett lustfyllt och miljömedvetet sätt tar ut svängarna, och får dig att känna dig som hemma. I vår resguide tipsar vi om våra favoriter i Köpenhamns digra utbud av ekologiska restauranger, lokala matmarknader och second hand-butiker du absolut inte får missa. En pangstart, eller hur?
  2
  Dag 2-4: Känn pulsen i Berlin
  Du spenderar två nätter i galet coola Berlin. Ta del av ett oändligt utbud av hajpade barer och hipstriga marknader. Käka goda middagar och njut av hotellfrukostar på något av våra boenden med miljövänlig inriktning. Vi guidar dig till de undangömda pärlorna i kombination med de klassiska sevärdheterna du inte får missa.
  3
  Dag 4-8: Stad och bad i Gdansk
  Nu är du framme vid resans mål: Gdańsk. Här blåser historiens vingslag, men likaså en fräsch bris av framåtanda som inte luktar kolkraft. Här kan du må gott hos något av våra småskaliga, klimatmedvetna boenden, nära allt det som staden har att erbjuda. Restaurangutbudet går inte av för hackor och vi öppnar gärna upp dörrarna till våra ekologiskt fokuserade favoriter. Gdańsk är också en den perfekta utgångspunkt att upptäcka polska Pommern som helhet. Sammanväxta städerna Sopot (vidsträckt strand) och Gdynia (mäktig hamn) nås busenkelt med kollektivtrafik på tio minuter-en kvart för att tala pizzeriaspråk.
  4
  Dag 8-10: Häng i hållbara Hamburg
  På hemvägen passar du på att njuta av Hamburg, den kreativ staden som tar hållbarhet på största allvar. Här vilar du upp dig en natt på ett av våra boenden med lokalt och ekologiskt fokus. Vi delar med oss av våra bästa tips till stadens hållbara utbud av allt från caféer, restauranger och barer till matmarknader. Ströva längs den mäktiga hamnen och missa, för allt i (hållbara) världen inte den medvetna klimatsatsningen kring stadsdelen Hafencity.
  5
  Dag 10: Dags för hemfärd
  Fulltankad av hållbara upplevelser rullar nu färden hemåt. Låt intrycken sjunka in och mysprata med ditt resesällskap om allt ni hunnit med att uppleva på den kombinerade Tyskland-Polen-turen. Och kanske om era framtida äventyr som er klimatsmarta resa inspirerat er till.
  You don't have permission to register