Top
Bo i fyr vid Vänern

Nu fyrar vi av sommarnyheter för 2021

Bo i en fyr, husbåt eller upplev vildmarksäventyr med ekoguide i Dalarna? Nu lanserar vi på Friendly Travel flera nya resor som gör att du kan upptäcka Sverige mer hållbart. Bortom överturism och etablerade instagramstråk.

– Intresset för att semestra i Sverige är tveklöst stort, vilket är superkul. Vi ser det också som vår uppgift att låta resenärer hitta fram till platser som de kanske inte gjort annars. Det, i sig, är viktigt för att undvika “hotspots” som vi såg en del av förra sommaren, och som säkert kan dyka upp nu också. Våra nya – och för den delen redan etablerade resor – gör att resenärer kan upptäcka Sverige genuint, naturnära och hållbarhetsmedvetet, säger Sanna Johansson, en av grundarna på Friendly Travel, och fortsätter:

– Med vårt fokus på småskaliga och familjeägda boenden som prioriterar lokala samarbeten och närproducerat är en resa med oss ett sätt att stötta den lilla genuina aktören, som gynnar lokalsamhället, istället för än en större kedja utan förankring på orten.

Minnesvärda resor på nära håll

I utbudet bland nya resor finns bland annat “Fyren vid Vänern” där resenärer kan övernatta avskilt i väl restaurerad fyr med anor från 1800-talet. David Kvicklund, den andra grundaren till företaget, utvecklar:

– Vi vill få fler att komma nära naturen och samtidigt uppleva något annorlunda och minnesvärt. Ett vanligt hotellrum har de flesta upplevt, men att bo på en husbåt, i en trädkoja eller – för den delen i en fyr med Vänern som närmsta granne – är något som gör Sverigesemestern exotisk, säger David, och fortsätter:

– En pandemi kan kväsa mycket, men definitivt inte reslusten. Och oavsett om vi pratar resande nu, eller i post-coronatid ska det vara lätt och attraktivt att göra bra val. Att exempelvis välja bort flyget ska inte kännas tråkigt, för alternativen på kortare avstånd ska vara minst lika roliga och spännande. Det tankesättet vill vi inspirera till genom våra resor.

Ta mig dit

Boka våra nya resor nu

Vilken av de nya resorna är din favorit? Spana in vilket paket som passar dig bäst och skicka en bokningsförfrågan redan idag!

You don't have permission to register