Top

Småskaligt mathantverk på Wiksfors bruk

I lilla Långserud, i västra Värmland, har den gamla rustika bruksmiljön fått nytt liv. Här brinner den kreativa skaparkraften i allt ifrån vedeldad pizza till värmländskt inriktad inredningsbutik.

Var finns bästa pizzan? Den frågan har nog lika många svar som personer utan blöja i det här landet. Men pratar vi kombinationen av genuin miljö, vedeldad med känsla och småskaligt, lokalt, ägande – ja då finns det få om ens någon som slår Wedbränt, i Långserud utanför Säffle, på fingrarna.

Utflyktsmål med många delar

Värmländska Wedbränt är också mer än bara pizza. Haket tillhör den häftiga Wiksfors Bruk-satsningen. Bruket som stått tomt i så många år brinner nu för fullt igen. I de varsamt renoverade lokalerna finns också inredningsbutik med lokal prägel, antikaffär för återbruk, mikrobryggeri och våffelcafé.

Perfekt innan högsommarträngsel

Ett måste i sommar, och otroligt bra just nu innan semesterträngsel! Och varför inte kombinera med en av våra resor? Vår Hemliga i trävärlden-resa tar sin utgångspunkt så nära att pizzadoften nästan kan visa vägen

Ta mig dit

Res till Hemliga trävärlden!

Värmland kallar! Avskild glamping på dolda platser, trädkojor i väst eller pittoreskt pensionat i konstnärstrakt. Vilken Friendlyresa passar dig?

You don't have permission to register