Top
Image Alt

Friendly Travel Story

Med passion för att resa mot en bättre värld.

Sveriges vänligaste researrangör

Vår vision är glasklar. Vi ska bli Sveriges mest hållbara researrangör för resor i Sverige och övriga Europa. Genom att föra samman människor och göra det enkelt att resa mer hållbart vill vi bidra till en vänligare värld.

Vi som ligger bakom Friendly Travel heter Sanna och David. Vi älskar att upptäcka nya platser. Tidigare har flyget ofta tagit oss dit vi vill, men vi insåg till slut att vår reslust inte kan gå före klimatet. Det var dags att tänka om. Men inte dags att sluta resa. Vi har istället kommit att upptäcka hur nära det faktiskt kan vara till stora upplevelser, oavsett om det handlar om att cykla till grannkommunens naturreservat eller ta tåget till andra länders gömda naturpärlor.

Vi börjar där vi står, med Sverige och utgår vi från våra hemtrakter – Värmland, Dalarna och Västergötland. Här samarbetar vi med lokala och småskaliga boenden som driver just sitt familjeprojekt.

David och Sanna

Lätt att göra rätt

Grön helhetslösning

Personlig service

Vi handplockar våra favoriter och delar med oss av bästa tipsen så att du enkelt reser mer hållbart på egen hand.

Klimatsmart transport

Vi hjälper dig gärna att boka klimatsmart transport hela vägen till ditt resmål i naturnära miljö.

Småskaliga boenden

Vi bokar in dig till våra noggrant utvalda favoriter av genuina boenden med lokalt och hållbart fokus.

Lokala aktiviteter

Vi ser till att du får uppleva resmålet på riktigt med våra lokala vänner som känner till platsens gömda pärlor.

Årets nyföretagare 2021

Utsedda av 100° KARLSTAD med motiveringen:

”Friendly Travel utses till Årets Nyföretagare då de visar upp ett modernt entreprenörskap med fokus på vår mest aktuella fråga, hållbarhet. De hjälper kunden att göra medvetna val enkelt och visar att inte ens en pandemi kan få deras drömmar grusade. Med snabb omställning och ett gediget arbete bakom allt från affärsmodell, paketeringar och kommunikation samt med tydliga framtidsmål är vi säkra på att Friendly Travel kommer vara ett naturligt val för många resenärer även i framtiden.”

Årets GULLDFOND 2020

Utsedda av Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle med motiveringen:

”Friendly Travels affärsidé stämmer väl överens med biosfärområdets inriktning på att öka andelen hållbara och klimatsmarta resor i biosfärområdet. Insatserna kommer att stärka den småskaliga turismen och bidrar till att uppfylla flera av de globala målen i Agenda 2030.”

You don't have permission to register