Top
Image Alt

Tiveden

Tiveden är en historisk källa till naturliga aktiviteter och upplevelser.

Trolska Tiveden

På gränsen mellan Västergötland och Närke finns en magisk port till orörd natur. Tiveden är platsen för skön tystnad och avslappning – men också en historisk källa till naturliga aktiviteter och upplevelser.

Med oss når du till en av Sveriges bäst bevarade naturskatter: Tiveden. Tillsammans med våra utvalda favoriter av boenden och aktiviteter får du nyckeln till dörren som visar in till Tivedens alla guldrum. Du hittar till platser och stöttar småskaliga arrangörer som tar ansvar för sitt avtryck på miljön med hjälp av vår gröna guide, som medföljer till våra resor.

Vidunderlig vandring

Tiveden är en urskog. Och nog känns det att tiden står behagligt stilla här. Som bortblåst är allt vad bilbuller heter från världen utanför. Här kan du lyssna på tonerna från träd som knakar lätt i vinden och sjunga med i fågelsången. Men för den som vill upptäcka mer än bara avskalat naturljud är Tiveden också ett stensäkert alternativ för vidunderlig vandring. Lederna är många, och utmärkta, oavsett utgångspunkt och du valsar förbi otaliga småsjöar, hällar och bergrester – och de andra naturliga kvarlevorna från inlandsisens framfart.

Stort utbud av naturnära upplevelser

Tillsammans med våra lokala samarbetsboenden sätter vi ihop ett smörgåsbord av andra aktiviteter som också är i samklang med Tivedens natur och mentalitet. Här kan du gå höghöjdsbana mellan trädtoppar, paddla dig fram i det friska vattnet och cykla längs knixiga stigar. Sommartid är det heller aldrig långt till ett svalkande dopp i urskogen. I Tiveden badar du, kort sagt, i naturliga upplevelser för kropp och själ.

Äventyret väntar

Boka våra resor till Tiveden

Vi har flera resor med hållbart fokus till naturnära platser i Tiveden. Vilken blir din favorit?

You don't have permission to register