Top
Image Alt

Rättvik

I Rättvik tycks bryggan liksom upplevelserna i denna traditionsrika dalatrakt aldrig ta slut.

Schyssta Rättvik

I Rättvik tycks den långa bryggan ut i Siljan aldrig ta slut. Lika är det med upplevelserna i denna traditionsrika dalatrakt. På våra resor till Rättvik ser vi till att du hamnar rätt bland bygdens alla lokala specialiteter.

Vi har flera resor till Siljantrakten runt Rättvik som passar både mindre och större sällskap. Här vimlar det av upplevelser med anor att kasta sig rätt in i och vi har koll på det mesta och bästa för dina dagar i Dalarna. Med oss hittar du till naturliga platser och stöttar småskaliga arrangörer som tar ansvar för sitt avtryck på miljön. Du bidrar även till att stärka den lokala ekonomin på platsen då vårt paket sammanför flera lokala aktörer. När du bokar någon av våra resor får du också vår gröna guide med våra bästa tips för en semester med hållbart fokus vid Siljan.

Mäktig bro och häpnadsväckande kalkbrott

I Rättvik ligger bostäderna på höjden och tittar imponerat ner på den 628 meter långt utskjutande kilen till brygga som sedan den blev till i slutet av 1800-talet varit ortens iögonfallande landmärke. Bryggan är imponerande, men det är också den inramande bygden. Vad sägs om traditionella fäbodar i mängder, 24 naturreservat, och den världsunika Dalhalla-scenen, mitt i kalkbrott-miljö? I Rättvik är du alltid rätt naturnära, oavsett om du svischar ner för rodelbanan, om du hajkar vid det dundrande vattenfallet i Styggforsen, eller tar en ekologisk fika i gammelgårdsmiljö.

Bland tunnbröd och keramik-hantverk

Traditionen i trakten spänner också över fler områden – och våra resor till trakten innehåller flera aktiviteter och möjliga tillval av utflyktsmål. Vad sägs om att bli tunnbrödsbagare för en dag i ortens klassiska Tuttul-bageri eller i Nittsjö spana in det minutiösa keramik-hantverket? Listan på lokala specialiteter väl värda ett besök är praktiskt taget lika lång som bryggan.

Siljan väntar

Boka våra resor till Dalarna

Vi har flera resor med hållbart fokus till naturnära platser i Dalarna. Vilken blir din favorit?

You don't have permission to register