Top
Image Alt

Leksand

De röda-hus-med-vita-knutarnas praktfulla paradis.

Bytradition i Leksand

Vill du uppleva genuin bytradition? Då är Leksand, vid Siljans södra strand, svaret. Vi har flera resor som visar dig vägen till de röda-hus-med-vita-knutarnas praktfulla paradis.

På våra resor till Leksand serverar vi dig ett Sverige i kubik. För när en färdas genom det kulliga dalalandskapet är det svårt att inte låta sig fascineras av scenerna som utspelar sig. Överallt dessa röda hus med vita knutar. Överallt dessa byar som lever och frodas i småskalighet. Eftersom vi har släkt härifrån, och dessutom bor delar av året just här, har vi en alldeles särskild inblick i traktens godsaker. Vi har resor till såväl avskilda boplatser för en unik naturupplevelse och resor som tar dig till småskaliga och familjeägda boenden i vackert läge. Oavsett vad som faller dig i smaken bidrar du till att stärka bygdens ekonomi i flera led, då våra resor sammanför flera lokala aktörer.

Upplev den stolta bytraditionen

Leksand, klingar det bekant förresten? Om du gillar hockey eller knäckebröd är det förstås en puckad fråga. Men området runt Leksandsnejden är mycket mer än det som utspelar sig på spolad is och i brödfabrik. Här är den lokala traditionen – i varenda liten by – lika stark som mångas kärlek till hockeylaget. Och det säger inte lite.

Titta ut i Tällberg

Gårdsbutiker, loppisar, lokalt hantverk, undangömda badplatser och glass i liten produktion är bara några av alla de bybaserade pärlor vi lotsar dig fram till med vår gröna guide som medföljer för alla våra resor. I själva Leksand (där city är lika med “noret”) finns naturnära vandringsleder, anrika caféer, mikrobryggeri och butiker som är allt annat än trist franchise. Tällberg och Plintsberg (dit flera av våra resor går till) är andra orter i kommunen som är ett måste-se före hemfärd. Här är utsikten över Siljan inget annat än bedårande.

Siljan väntar

Boka våra resor till Dalarna

Vi har flera resor med hållbart fokus till naturnära platser i Dalarna. Vilken blir din favorit?

You don't have permission to register