Top
Foto: Viggo Lundberg/vastsverige.com

Kinnekulle

Runt platåberget Kinnekulle finns upplevelser som toppar det mesta.

Blomstrande Kinnekulle

Runt platåberget Kinnekulle finns upplevelser som toppar det mesta. Här möts du av historisk vandring, flödande vattenfall och konstnärlig kreativitet. Varför inte ringla dig hit längs Sveriges vackraste järnväg?

Vi är uppväxta nära kullens höjder och har sedan barnsben igen, igen, och igen återvänt till våra favoritplatser. Kinnekulle är en plats att längta tillbaka till, något som du lär märka.

Bo lantligt intill kullen

Vi lotsar dig fram till våra utvalda samarbetspartners som matcher platsens charm. Du bor lantligt okonstlat med Kinnekullebygdens naturupplevelser inpå husknuten. Det är inte bara naturen som frodas här. Växer på träd gör också sevärda saker att uppleva.

Lummig Grand Canyon-vandring

En vandring till naturreservatet Munkängarna är som att öppna porten till en sagovärld. Ljuvlig lummighet blandas med kalkstensbranter som kittlar sinnesintrycken. Från Munkängarna leder vandringen vidare till kalkstensbrottet, ravinen som bäst kan beskrivas som Västsveriges Grand Canyon. Vill du stilla din utsiktstörst än mer? Plussa på en vandring upp på Kullens topp, kliv upp i utkikstornet och blicka ut. I horisonten kan du en vacker dag se så långt som till Karlstad.

Historiska kyrkor och gudomligt fika

Hörde du ett ding-dong i fjärran? På Kinnekulle är kyrklockorna aldrig långt borta och på cykel kan du följa ljuden från historiens vingslag fram till Husaby – platsen där Olof Skötkonung blev Sveriges första kung. Mer gudomligt (gott) finns att smaka på i närheten och med vår gröna guide till Kinnekulle (som medföljer vid din bokning) lotsar vi dig till våra favoritcaféer i trakten.

Äventyret väntar

Boka din resa till Kinnekulle

Vi erbjuder båda paketresor och skräddarsydda resor till Kinnekulles naturliga upplevelser.

You don't have permission to register